Szejowé dělají vše pro návrat týmu GK Forge KoWax na tratě RZ

RallyZone.cz, 21. srpna 2018, 19:34 Google+

Jarek a Marcin Szejovi měli ve čtvrtek 9. srpna 2018 v okolí Mladé Boleslavi, v rámci přípravy na III. ročník rakouské Perger Mühlstein Rallye 2018 vážnou nehodu. Posádka z Ustroně vyletěla se svým Fordem Fiesta R5 ve vysoké rychlosti z trati a přední částí vozu narazila do stromu. Jezdec i navigátor byli převezeni vrtulníky do blízkých nemocnic na vyšetření. Naštěstí se brzy ukázalo, že jejich životy nebyly v ohrožení, takže se oba po jednodenním pozorování vrátili zpět domů, do Polska.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Za aktuální situace se zdá, že další letošní starty Jarka a Marcina Szejů jsou ohroženy. Nejen kvůli vážnému poškození soutěžního speciálu Ford Fiesta R5 stáje Orsák Rallysport, ale také kvůli rekonvalescenci obou členů posádky. Jarek si odnesl z nehody silné pohmožděniny, hlavně v oblasti páteře, takže jakýkoli pohyb je pro něj aktuálně dosti bolestivý. Marcin utrpěl zlomeninu klíční kosti a jednoho žebra. Jeho starty jsou tak v nadcházejících týdnech, či spíše měsících, zcela vyloučeny.

Jarek Szeja: – Musím přiznat, že si toho z nehody, nebo spíše naší velké rány, jak bude lepší ji asi nazvat, moc nepamatuju. Vlastně jsem se probral až v nemocnici. Naštěstí jsme z celého incidentu vyvázli bez větších šrámů. Bohužel závodní vůz je v mnohem horším stavu. V letošní sezoně jsme měli naplánováno ještě několik startů, ve snaze úspěšně dokončit Mistrovství ČR v rally. Nyní je jasné, že určitě budeme chybět na startu Barum Czech rally. Marcin má zlomeninu klíční kosti a žebra, takže pokud jeho tělo nebude v pořádku, nemá cenu se bavit i nějakém návrat. Naše zdraví je v tuto chvíli jasnou prioritou. Ale ač nyní nemůžeme závodit, náš tým už tvrdě pracuje na návratu na soutěžní tratě. Co nejdříve budeme chtít naplnit závazky vůči našim partnerům, kteří nám umožnili letošní starty. S jasným cílem – co nejdříve vrátit barvy stáje GK Forge KoWax Racing na nejpřednější příčky.

Zdroj: www.szeja.com 

Vytisknout

Diskuze: Szejowé dělají vše pro návrat týmu GK Forge KoWax na tratě RZ

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Opel vládne evropským dvoukolkám

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud