Pech na Rallye Bohemia vybojoval stříbro

RallyZone.cz, 4. července 2018, 21:26 Google+

Extrémně silná konkurence se letos objevila na Rallye Bohemia, domácí soutěži mladoboleslavského továrního týmu, který nasadil hned tři posádky. Přijel i 14-ti násobný rakouský šampión Raimund Baumschlager . EuroOil-invelt team do posledních okamžiků před startem soutěže intenzivně pracoval na přípravě Fordu Fiesta R5, který na předchozí Rallye Hustopeče nedojel kvůli poškozenému motoru. Vše se povedlo, a Václav Pech jun. s Petrem Uhlem mohli odstartovat do soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Už před Rallye Hustopeče jsme na autě udělali změny na podvozku, ze kterých jsem měl lepší pocit, ale nestačili jsme si je tam ani vyzkoušet. Až nyní na Bohemce se ukázalo, že se nám povedlo posunout Forda o kousek dál a dosahované časy to potvrdily. Jeli jsme za Honzou Kopeckým s nižší ztrátou než na předchozích soutěžích,“ popisoval své pocity Václav Pech.

Trať Rallye Bohemia doznala v letošním roce změn. Na jezdce čekala například nová rychlostní zkouška na Ještěd a závodníci se po letech vrátili na autodrom do Sosnové, kde se odehrály dvě rychlostní zkoušky, které vysílala přímým přenosem Česká televize. "Rychlostka Ještěd byla místy hodně rychlá a charakterem spíš okruhová. To zrovna nemiluju a měl jsem před ní velký respekt. Navíc jsme tušili, že na trati bude díky ,,katování“ zatáček vytaháno do druhého průjezdu dost písku a kamení. Před startem jsme čekali na informace od našich špiónů kde přesně a kolik nečistot na trati je, ale táta s Jardou Palivcem se do rychlostky nedostali, stejně jako špióni teamů, kteří na start přijeli mezi prvními a byli kvůli organizačním zmatkům otočeni a posláni pryč. Špióni Škody Motorsport přijeli na start déle a mohli trať na poslední chvíli projet a opravit aktuální  podmínky.  Když se Honza Kopecký dozvěděl, že má jako jeden z mála rozpis opravený, nabídl nám možnost  si poznámky opsat do našeho rozpisu a ještě jednou mu za to chci tímto poděkovat.                                                                

Já jsem si pak v nastalém zmatku nechal na střeše Forda telefon, který při zahřívání pneu před startem samozřejmě spadl. Zjistil jsem to po RZ a celý přejezd na zkoušku do Sosnové organizoval z Petrova mobilu záchranu alespoň SIM karty. Před RZ v Sosnové mi ale telefon přivezl Roman Odložilík s Martinem Turečkem s tím ,že viděli jak letí ze střechy a po silnici klouzal dalších 100m. Když se zastavil tak jej přejela ještě proti jedoucí dodávka oběma koly. Ani pro něj nechtěli jít, ale pak zjistili, že mu nic není, funguje a nemá ani moc škrábanců. Když jsem telefon otevřel byla v něm sms od Martina Turečka: ,,tvůj  mobil mám u sebe“,“ popisuje kamarádskou atmosféru na Rallye Bohemia Václav Pech jun.

EuroOil-invelt team si v silné konkurenci v Mladé Boleslavi potvrdil, že jejich vývoj Fordu Fiesta R5 jde správným směrem. Vybojoval druhé místo, díky kterému si upevnil i druhou příčku v šampionátu MČR v rallye. Další soutěží pro něj bude srpnová Barum Rallye Zlín.

Zdroj. Media Václava Pecha

Vytisknout

Diskuze: Pech na Rallye Bohemia vybojoval stříbro

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

FILIP MAREŠ: „BEDNU JSME NEDALI,  MAKÁME DÁL“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud