Barumka nabídne velký náboj a obtížné erzety

Roman Ordelt, 25. července 2018, 20:20 Google+

Ve Zlíně se pojede opět v závěru letních prázdnin slavná Barum Czech Rally Zlín. Letošní již 48. ročník legendární automobilové rally (24. – 26. srpna 2018) se pojede opět jako součást seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC) a zároveň jako Autoklub Mistrovství České republiky v rally 2018 (MCR). Barum Czech Rally Zlín patří k nejvýznamnějším automobilovým soutěžím v Evropě a na území České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Startovní pole se začne sjíždět do Baťova města již v úterý 21. srpna, kdy se uskuteční v podvečer oblíbená autogramiáda předních posádek v Obchodním a zábavním centru Zlaté jablko. V pátek dopoledne se pojede na klasickém a nejstarším úseku v tineráři barumky z Komárova do Pohořelic kvalifikační RZ a shakedown. Po slavnostním startu na zlínském náměstí před radnicí se pojede v pátek 24. srpna od 21:15 hodin přímo v ulicích Zlína divácky atraktivní Super RZ.

Letošní ročník Barum Czech Rally Zlín obsahuje patnáct rychlostních zkoušek, které měří celkem 213 kilometrů. I když se kvůli výskytu afrického moru prasat musela zrušit divácky velmi oblíbenáú erzeta Pindula, ředitel Barum Czech Rally Zlín Miloslav Regner slibuje, že zábava chybět rozhodně nebude. „Divákům můžeme slíbit, že v žádném případě nebudou ochuzeni o kvalitní a náročné rychlostní zkoušky. Závodu určitě nebude scházet náboj a obtížný charakter jednotlivých erzet. Velmi zajímavá bude poslední rychlostní zkouška Kašava, kde se bude rozhodovat o vítězi. Ta měří kolem pětadvaceti kilometrů,“ řekl Miloslav Regner a doplnil: „Po páteční Super RZ se v sobotu pojedou rychlostní zkoušky s názvy Březová, Semetín, Rajnochovice a Kudlovice. V neděli bude následovat úseky Halenkovice, Maják a zmíněná Kašava. Všechny erzety s výjimkou Super RZ Zlín pojedeme dvakrát.“

Nejmladším účastníkem letošního ročníku bude osmnáctiletý Erik Cais z Fryštáku, který má za sebou sedm závodů. „Jako malý jsem se díval na barumku. Byl to můj velký sen tento závod jet. Můj taťka na Barum rally skončil šestý a majitel stáje Jaroslav Orsák čtvrtý. Budu muset na sobě makat, abych se jim dorovnal,“ usmál se benjamínek startovního pole. Rally bere jako to lehčí, co ho v životě potkalo. „Dříve jsem jezdil horské sjezdy na kole, kde jsem se dostal až do reprezentace. Zlomenin je tam plno, takže závodit v autě je pro mě velmi komfortní. Pravdou ale je, že mně to lékaři málem nedovolili. Měl jsem otevřenou zlomeninu klíční kosti a nevědělo se, jestli pásy v autě tomu nebudou vadit,“ popsal na závěr Erik Cais, který se představí s vozem Peugeot 208 R2.

Vytisknout

Diskuze: Barumka nabídne velký náboj a obtížné erzety

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Enge, Břetislav - Engová, Lucie / Rally Pačejov (CZE)

Tomáš Enge se zúčastní se svou sestrou Lucií Rally Pačejov

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud