Nová jména Peugeot Rally Cupu

Jan Koudelka, 20. března 2019, 17:23 Google+

Na 38. ročníku Kowax Valašská Rally ValMez odstartuje o posledním březnovém víkendu domácí šampionát v rallye. Jeho součástí je už třetím rokem pohárový seriál PEUGEOT RALLY CUP CZ, letos s několika novými tvářemi. V minulé sezóně obsadili první tři jezdci Peugeot Rally Cupu shodné pořadí také v Mistrovství ČR ve skupině 2WD a skupině A6. Posádky s vozy Peugeot 208 R2 dojížděly v absolutním pořadí hned za nejsilnějšími speciály kategorie R5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot Rally Cup

Peugeot Rally Cup | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

Loňský vítěz Jan Talaš odjel na Azorské ostrovy a jeho účast v Peugeot Rally Cupu ještě není jistá.  Naopak start René Dohnala s Romanem Švecem už je potvrzený, pojede také Matěj Kamenec, kterého bude tentokrát navigovat Jan Houšť.

Mezi novými účastníky je několik zajímavých jmen, přihlášku už zaslal například Petr Gargulák, Jan Kornhefr, Jiří Pohlídal a Milan Obadal.

„Závodit jsem začal před šesti lety, v roce 2017 jsem jel Mistrovství republiky ve sprintrally, kde se nám podařilo zvítězit ve třídě sedm. V loňském roce jsme startovali s novým vozem, ale to už jsem byl v kontaktu s Honzou Talašem a sledoval jeho výkony v Peugeot Cupu i v mistrovství republiky. Později se mi naskytla možnost vyzkoušet dvěstěosmičku a od začátku se mi Peugeot velmi líbil. Je to moderní závodní auto, má dobrý podvozek a je klidnější na jízdu, než naše předchozí C2. Už v loňské sezóně byl Peugeot Cup velmi vyrovnaný a myslím si, že tomu tak bude i letos. V každém případě se moc těšíme,“ prozradil Jan Kornhefr.

„Svůj úplně první závod jsem jel Rallysprint Lužické hory v roce 2012 s vozem třídy N. Postupně jsem se propracovával k lepším vozům a koncem loňského roku jsem si vyzkoušel na Mikulášské rally Peugeot 208 R2. Toto vyloženě čistokrevné závodní auto mě doslova uchvátilo, a je to asi nejlepší vůz s jakým jsem kdy závodil. Dá se s ním jet opravdu hodně rychle, ale stále jsme z něho nevyužili maximálně jeho potenciál. To nás motivovalo pracovat na dalších startech, a proto jsme se přihlásili do Peugeot Rally Cupu 2019. Z mého pohledu je pohár zajímavý silnou konkurencí, vyrovnanými vozy a také vypsanými odměnami,“ doplnil další z nových účastníků Petr Gargulák.

Nové posádky v poháru Peugeot Rally Cup Czech Republic uvítal i ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini: „S radostí vítáme nové posádky. Peugeot Rally Cup v České republice se rok od roku rozvíjí, posouvá dál a také obohacuje o další odměny pro úspěšné jezdce. Nováčci s cupu jsou přínosem pro jeho věhlas a další rozvoj, ale i pro diváky, kteří se tak mohou těšit na ještě zajímavější souboje. Zveme tímto všechny naše příznivce, aby byli s námi v centru dění už od první cupové soutěže, Kowax Valašské Rally.“

Čerstvou novinkou v organizaci Peugeot Rally Cupu je možnost přihlášení účastníků, kteří nebudou startovat v celé sezóně, pouze na vybrané podniky se sníženým vkladem do seriálu.

 

Vytisknout

Diskuze: Nová jména Peugeot Rally Cupu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

KoprCup

Předsezonní test v Kopřivnici

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud