Chceme navázat na Valašku, říká Mareš před Šumavou

Jan Koudelka, 24. dubna 2019, 18:06 Google+

Poslední dubnový víkend se česká rallyová špička sejde v Klatovech na nejstarším českém podniku Rallye Šumava Klatovy. Posádka Filip Mareš a Jan Hloušek pochopitelně nebude chybět a na závodění okolo královského města se samozřejmě velmi těší. „Po testech jsme natěšení na další závodní kilometry, chceme se poprat o čelní příčky," říká před startem Filip Mareš.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rallye Šumava je v pořadí již druhým závodem republikového šampionátu v rally. Posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu má na co navazovat. Po vynikajícím celkovém 3. místě na Valašské rally mají Filip s Honzou velké cíle i před Šumavou. „I přes to, že jsme na Valašce brali naší první bednu, tak stále máme značné rezervy, na kterých jsme se snažili teď v dubnu zapracovat. Věříme, že se nám práce zúročí a budeme moci naše fanoušky potěšit dobrými výkony," poznamenal Filip.

Období mezi závody věnovala posádka mimo jiné testům Fabie R5, které se odehrávaly v Biskupicích v blízkosti Luhačovic. „Měli jsme sice kratší test, během kterého  jsme ale vyzkoušeli několik změn nastavení podvozku. Ty hodláme v dalšímu průběhu sezóny využít. Ve středu, těsně před Rallye Šumava, máme v plánu ještě pár testovacích kilometrů v blízkosti Klatov," přiblížil Filip. Zároveň se s Honzou věnovali onboardům a posbíraným datům z Valašské rally, které jim ukázaly, co musí do příštích závodů zlepšit. „Po Valašce jsme se zaměřili hlavně na důkladnou analýzu naší jízdy, snažili jsme se odhalit rezervy a věřím tedy, že na Šumavu přijedeme opět silnější," dodal Honza.

Rally Šumava je podnikem, na který se posádka Mareš - Hloušek každý rok těší. Vždyť právě tady v loňském roce slavila první pódiové umístění v českém mistrovství. Po vynikajících výkonech jezdci ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu obsadili třetí příčku v republikovém šampionátu, takže rozhodně mají na co navazovat. „Uvědomujeme si, že po třetí příčce na Valašce již nebudeme v pozici čekatelů, ale počítá se s námi na boj o čelní pozice. S tímto faktem počítáme a budeme dělat vše pro to, abychom naše fanoušky nezklamali," burcuje před startem Šumavy Filip.

Již 54. ročník Rallye Šumava Klatovy se uskuteční v pátek a sobotu 26. až 27. dubna v okolí Klatov a Sušice. Start je naplánován na pátek v 17:30 již tradičně na Náměstí Míru v centru Klatov. Součástí závodního víkendu je i 28. ročník HISTORIC VLTAVA RALLYE a RALLYE ŠUMAVA LEGEND.

Vytisknout

Diskuze: Chceme navázat na Valašku, říká Mareš před Šumavou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

EuroOil-invelt team před domácí „Šumavou“

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud