Filip Mareš na prahu nové sezóny

RallyZone.cz, 5. února 2020, 18:02 Google+

V motoristické disciplíně rally je zimní přestávka velmi krátká a závodní sezóna tak vlastně nikdy nekončí. Posádku Filip Mareš a Jan Hloušek čeká další náročný rok, protože bude startovat na vybraných podnicích třech šampionátů. A tou největší výzvou bude mistrovství světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mareš, Filip - Hloušek, Jan

Mareš, Filip - Hloušek, Jan | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Mladoboleslavský jezdec nastupuje do třetí sezóny v nejsilnější kategorii R5 v týmu ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM, s vozem Škoda Fabia R5 Evo z dílen Romana Kresty. S podporou značky Michelin, Puma a jedinečným designem nové komunikační značky Autoklubu ČR – Czech Motorsport se zúčastní vybraných podniků mistrovství světa, mistrovství Evropy a také domácího šampionátu. „Je úžasné, že pro letošní sezónu dostáváme takovou šanci. Startovat na podnicích mistrovství světa bylo od mala mým velkým snem a jsem připraven se této výzvě postavit čelem. Děkuji všem partnerům za možnost je reprezentovat a slibuji, že na tratích doma i v zahraničí ze sebe vydám maximum. Už nyní se nemůžu dočkat startu nové sezóny," prozradil Filip Mareš.

Projekt ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM vstupuje do svého vrcholného roku a formát letošní sezóny byl připraven s ohledem na další vývoj posádky. „Osobně jsem velmi potěšen z průběhu a vývoje našeho společného projektu. Bavilo mě sledovat Filipův vstup mezi českou soutěžáckou elitu a výkony prvních dvou sezón předčily naše očekávání. Nyní je z posádky Mareš – Hloušek profesionální dvojice, o které, pevně věřím, ještě hodně uslyšíme," komentoval úspěšnou spolupráci prezident AČR – Jan Šťovíček a dodává: „Filip je jednou z tváří naší nové komunikační značky Czech Motorsport, která přiblíží pestré sportovní aktivity Autoklubu ještě širšímu spektru fanoušků."

„Jsem rád, že jsme se stali součástí tohoto ojedinělého projektu. Spojení skvělé posádky, dokonalého zázemí týmu Romana Kresty a partnerství Autoklubu, společnosti Škoda Auto a našeho dealerství vytvořilo skvěle fungující tým a doufám, že letošní i sezóna bude pro nás všechny úspěšná," doplnil majitel společnosti Autocentrála s.r.o. – Eduard Skaba.

A podobně to vidí také Key Account manager společnosti Michelin – Petr Cigánek:  "Špičková posádka pod vedením skvěle fungujícího týmu Kresta Racing je kvalitním základem pro úspěchy na mezinárodní scéně rallysportu. V Michelinu jsme rádi, že můžeme být ve spolupráci s Autoklubem České republiky součástí této doposud velmi úspěšné mozaiky. V letošním roce čekají Filipa s Honzou velké výzvy a já jim tímto přeji hodně štěstí do zápolení s nejlepšími piloty světa."

Prvním letošním podnikem bude únorová Rally Sweden, jejíž pořadatelé se ale zatím potýkají s nepřízní počasí a nedostatkem sněhu. Evropskou sérii odstartují Azorské ostrovy a jasná už je také účast na domácí vrcholné Barum rally. „Zimní přestávka pro nás byla letos opravdu velmi krátká. Již nyní se ale těším na další spolupráci s Filipem a týmem Romana Kresty. Vypadá to, že naše sezóna bude letos velmi rozmanitá, tudíž očekávám velké množství nových zážitků a zkušeností," nechal se slyšet Jan Hloušek.

Ambice posádky jsou pro letošní sezónu celkem jednoznačné. Vzhledem k tomu, že v žádném šampionátu nepojede Filip Mareš kompletní počet podniků, bude hlavním cílem vždy co nejlepší umístění v jednotlivých závodech, sbírání dat a nových zkušeností. „Přestože přesný program ještě neznáme, věřím, že dostaneme možnost závodit v kategorii WRC3 o co nejlepší celkové umístnění. I když jsme si dobře vědomí toho, že bez předchozích zkušeností s tratěmi světových závodů na nás nečeká snadný úkol, jsme připravení bojovat," doplnil ještě Filip Mareš.

Posádka Mareš – Hloušek se tedy chystá na svoji další náročnou sezónu a díky nové spolupráci s televizí O2 TV Sport, která pravidelně informuje o dění ve WRC, můžete její průběh sledovat právě na tomto televizním kanálu.

Vytisknout

Diskuze: Filip Mareš na prahu nové sezóny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Příborský, Vladimír - Příborský, Vladimír

Rozhovor s Vladimírem Příborským - VPmotorsport bral stříbro

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud