Pechovo Ford Barumku nevydržel

RallyZone.cz, 21. srpna 2019, 16:29 Google+

Letošní Barum Rallye patřila pro posádky k těm hodně náročným a těžkým soutěžím. A to hlavně výběrem některých velmi obtížných rychlostních zkoušek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Barumka začala ve vysokém tempu, posádky spolu bojovaly o desetiny sekundy napříč celou startovní listinou k radosti obrovskému množství fanoušků, kteří se měli na co dívat. Pro posádku EuroOil-invelt teamu Pecha s Uhlem byla konkurence na špičce absolutního pořadí ve vysokém počtu a na velké jezdecké úrovni. „Jelo se opravdu rychle a množství odstoupených posádek to jen dokazovalo. My cítili, že jedem na hranici našich možností i našeho Fordu a měli z jízdy dobrý pocit. A to i přesto, že jsem před cílem čtvrté rychlostky zavadil pravým zadním kolem o obrubník a ohnul rameno. Naštěstí jsme to s Petrem zvládli za cílem opravit a další zkoušku mohli jet zase v plném tempu,“ popisuje Pech. Ten měl s Petrem Uhlem Barumku rozjetou velice dobře. Do osudné 11 RZ se posádka EuroOil-invelt teamu držela v silné mezinárodní konkurenci ve skupince bojující o druhou příčku.  „I přes veškerou snahu teamu při přípravě auta, kdy většina exponovaných dílů byla vyměněna za nové, nám praskla levá přední poloosa. Rychlostky byly hodně rozbité a možná někde při brždění dostala větší ránu, než snese, protože jinak měla vydržet ještě minimálně 700 ostrých km. Nemělo cenu dál pokračovat jen s pohonem zadních kol, do servisu bylo daleko a škody na voze a ztráta by byla nedostižná,“ vysvětluje důvod odstoupení Pech.

Přesto se jim podařilo posunout se v celkovém hodnocení šampionátu na třetí místo absolutní klasifikace. Díky dokončené první etapě a zisku 15-ti bodů přeskočili posádku Černý - Černohorský, kteří museli odstoupit pro technickou závadu již v první etapě. Byla to Barumka, na kterou se bude dlouho vzpomínat v dobrém i špatném.

Pecha s Uhlem čeká v letošním roce ještě Setkání mistrů v Sosnové a tradiční Pražský Rallysprint, kde si budou chtít vyzkoušet možnou novou techniku pro příští rok.

www.VaclavPech.cz 

     

Vytisknout

Diskuze: Pechovo Ford Barumku nevydržel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

PEUGEOT RALLY CUP VYHRÁL DOHNAL SE ŠVECEM

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud