Rally (nejen) dětem aneb od motokár k rally

RallyZone.cz, 13. září 2019, 08:28 Google+

Rally dětem bude v Třinci na motokárovém Mistrovství ČR a Poháru AČR

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally dětem

Rally dětem | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Projekt Rally dětem pod patronací Vančík Motorsport a s podporou MOL Česká republika nabízí dětem pohled za oponu rallyového sportu. Letošní mistrovství ČR v rally přišlo o poslední podnik, proto jsme se rozhodli navštívit závěrečný motokárový podnik sezony, který se koná ve dnech 13. až 15. září na krásné motokárové dráze Steel Ring v Třinci (49°41'28.7"N 18°40'03.4"E).

Motokárové závody jsou dnes vyspělým sportovním odvětvím pro děti i dospělé. Připravili jsme proto poněkud pozměněný formát, tentokrát nejen pro děti a nejen pro účastníky Mistrovství ČR motokár.

Kromě obvyklého povídání o tom jak rally probíhá, bezpečnosti při závodech, přípravě vozů a činnosti jednotlivých členů teamu představíme zájemcům i dvě rally auta, které si budou moci podrobně prohlédnout. Prvním z nich je Opel Adam, se kterým zvítězil Dominik Stříteský v letošním ročníku XTG ADAM CUP. Druhým vozem bude Škoda Fabia R5, vůz se kterým jezdí mistr světa WRC2 2018 a mnohonásobný mistr ČR Jan Kopecký. Obě auta představují jakési protipóly v rally. Opel je velmi vhodným vstupním nářadím pro rallyové začátky, ostatně i Dominika dovezl hned v jeho první sezóně po přestupu z motokár do rally na nejvyšší příčku. A Škoda Fabia R5 je vrcholným sportovním náčiním, které dominuje nejen mistrovství světa WRC2, ale i celé řadě oblastních a národních šampionátů. Obě auta si budou moci návštěvníci podrobně prohlédnout a dostane se jim i odborných informací od členů teamu Vančík Motorsport.

img-responsive

Rally dětem | foto: Archiv pořadatele

Přibližně 50minutová povídání o rally pak budou probíhat ve stanu Rally dětem, který najdete v areálu Steel Ringu. Začátky budou v sobotu 14. září v 9:00; 11;30 a 17:30 hod., ale pro prohlídku a informace o vystavených rally autech budeme k dispozici i mezi těmito časy po celý den až do 18:30. Jako průvodci budou se budou střídat Kateřina Trojanová, bývalá rally jezdkyně, Jaroslav Vančík, rovněž bývalý rally jezdec a současný úspěšný motorář, Tomáš Kolečkář, hlavní technik teamu Vančík Motorsport a Pavel Štěpánů, logistik a mechanik Vančík Motorsport.  

Zveme všechny příznivce motoristického sportu k návštěvě Steel Ringu i našeho stánku a doufáme, že se všem účastníkům bude líbit.

Jiří Šteg

 

Vytisknout

Diskuze: Rally (nejen) dětem aneb od motokár k rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Čendova RZetka

IV. Čendova RZtka: foto Honzy Merty

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud