Klatovší se nechtějí vzdát

Karel Špaček, 20. října 2020, 07:46 Google+

Ke dnešnímu datu v kalendáři se upíraly zraky mnoha závodníků i dalších příznivců rallysportu z celé České republiky. Právě začátek nového týdne byl totiž předem ohlášeným definitivním termínem pro rozhodnutí organizačního výboru Rally Klatovy 2020, zdali se závěrečná bodovaná soutěž národního kalendáře ve dnech 6. – 8. 11. 2020 uskuteční či nikoliv. A jak to tedy dopadlo?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Vedli jsme mezi sebou dlouhé diskuse a probrali při nich snad všechna pro a proti, nakonec jsme demokraticky odhlasovali, že přípravy na 4. Rally Klatovy 2020 budou nadále pokračovat,“ sdělil předseda organizačního výboru soutěže Jan Petrů a doplňuje: „Soutěž proběhne v původním termínu, nicméně s určitými novými změnami a dalšími omezeními, kterými hodláme dodržet všechna platná vládní opatření a minimalizovat rizika přenosu nemocí. Již v tuto chvíli je například jisté, že servisní zázemí přesuneme z obydlené oblasti v Rozvojové zóně Janovice n.Ú. do méně frekventované lokality v těsné blízkosti Klatov. Změní se tak pochopitelně i poloha uzavřeného parkoviště a také sídlo ředitelství, dispečinku i tiskového střediska. Nemáme také jinou možnost, než vyloučit přístup diváků k rychlostním zkouškám a samozřejmě do servisní zóny. Po mnoha letech se také budeme muset zcela obejít bez velmi populární rychlostní zkoušky Klatovský okruh.

Velice nás mrzí, že všechna tato opatření jsou tvrdá a velmi restriktivní vůči fanouškům, jichž si velice vážíme a kterých na naše soutěže našlo cestu vždy ohromné množství. Věříme ale, že nás dokážou pochopit, naši situaci nebudou komplikovat a až nezbytná opatření odezní, opět k nám najdou cestu. Určitě je poté rádi přivítáme! Co se týče zájemců o start na naší soutěži z řad závodníků, pro ty budou samozřejmě v nejbližší možné době vydána Prováděcí ustanovení se všemi změnami.

Musíme ale podotknout, že rozhodnutí o pořádání či nepořádání Rally Klatovy 2020 nezáleží jen na organizačním výboru. V tuto chvíli čekáme na vyjádření Ministerstva zdravotnictví a Krajské hygienické stanice, kterým jsme všechny podklady předali a budeme věřit, že svá stanoviska vydají v nejbližších dnech,“ doplňuje Petrů. Dodejme ještě, že všechny aktuální informace budou samozřejmě zveřejněny i na internetových stránkách Pošumavského auto moto klubu www.pamk.cz.
 
Karel Špaček, tiskové středisko

Vytisknout

Diskuze: Klatovší se nechtějí vzdát

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Příborský, Vladimír - Příborský, Vladimír

Vladimír Příborský jun.: „Závodit s Felicií bylo vždy mým snem.“

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud