Fabia S2000 opět ovládla PWRC, vítěz je však nečekaný

iAdam, 14. června 2009, 19:04 Google+

Fabia S2000 opět ovládla PWRC, vítěz je však nečekaný. Není jím možná podle očekávání Patrik Sandel, ale domácí pilot Lambros Athanassoulas. Ten po senzačním výkonu vyhrál domácí soutěž v hodnocení produkčních vozů PWRC. V senzační bitvě nakonec pokořil v poslední etapě dosavadního lídra Nassera Al-Attiyaha.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Athanassoulas, který bydlí přímo v centru soutěže ve městečku Loutraki, nastupoval na start nedělní etapy se ztrátou 8,8 sekundy na dosud vedoucího Al-Attiyaha. Ale už na 14. RZ (Aghii Theodori) se přes něj dostal a do cíle stihnul natáhnout náskok na konečných 22,7 sekundy.

Pro Athanassoulase bylo dojetí do cíle poslední zkoušky opravdu emocionálním zážitkem zejména po tom, co se na jeho Fabii S2000 objevily potíže s motorem. V cíly poslední zkoušky vyšplhal on a jeho spolujezdec Nikolaos Zakheos na kapotu vozu s opravdovým dojetím, když nechyběli ani slzičky.

Je to pro mě splněný sen,“ nechal se Lambros slyšet. „S Nasserem jsme svedli velmi krásnou bitvu a na to, že před soutěží jsme se ve voze svezli pouze 30 Km je to opravdu neuvěřitelné. Myslel jsem tak na pozici do pátehé místa mezi produkčními vozy, protože jsem loni zajel pár pěkných časů, ale s tímto vozem jsem chtěl být o něco rychlejší a povedlo se. Chtěl bych poděkovat všem lidem z našeho týmu i všem, kteří mi věřili. Nyní bychom rádi sehnali rozpočet pro příští rok.“

Po ojedinělém, leč fantastickém vystoupení Athanassoulase v PWRC na Akropolis si tento Řek odváží 10 bodů do hodnocení a v průběžném hodnocení se posouvá na sedmou příčku. Boj o titul v produkčních vozech se však odehrává jinde.

Z tohoto pohledu je velkým vítězem v cíly druhý Al-Attiyah. Svým druhým místem se totiž probojoval do vedení průběžného pořadí a už se zdá, že jediní, kdo ho o tento letošní primát mohou připravit jsou Armindo Araujo nebo Eyvind Brynildsen.

Jasně, Lambros je zdejší jezdec a zná to tu jako svoje boty,“ vyjádřil se na konci Al-Attiyah. „Naším hlavním cílem bylo nepustit před sebe Arauja. Dokázali jsme to a osm bodů v cíli je paráda. Jsem celkem spokojený s výkonem svého Subaru, je skutečně dobré a lepší než loni. Teď musíme počkat na Velkou Británii, kde bude podnik velmi důležitý.“

Brynildsen je teď jediným jezdcem, který má k dospozici ještě dva podniky PWRC. Rozhodl se totiž vynechat Akropolis a bude startovat jak v Autrálii, tak v Británii. Švéd Snadel už tuto možnoust nemá, proto již letos titul nezíská. V Řecku dojel 12. Semeráda zradila techni, kvůli ní cíl neviděl. Prokop dojel pátý.

Vytisknout

Diskuze: Fabia S2000 opět ovládla PWRC, vítěz je však nečekaný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Semerád, Martin

Martin Semerád kvůli technice nedokončil Acropolis Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud