Meeke chce vyhrát a řeší dilema, Škoda nebo Peugeot

Josef Janoušek, 19. listopadu 2009, 12:40 Google+

Již jistý šampión IRC, Kris Meeke, má mnoho důvodů proč chce vyhrát i v posledním podniku IRC, RAC MSA Rally of Scotland.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Britský pilot se chce stát prvním jezdcem v krátké historii seriálu podporovaného televizní stanicí Eurosport, který zvítězí v pěti podnicích za sezonu. Také chce vyhrát na památku zesnulého domácího mistra světa Colina McRae, na jehož domácí půdě se soutěž odehraje. Ale vůbec nejdůležitější důvod je ten, že se může jednat o vůbec poslední start za volantem speciálu Peugeot 207 S2000.

"Chtějí abych zůstal i v příští sezoně a obhajoval titul v IRC. Já osobně chci take zůstat, ale přiznávám, že mám dilemma," řekl Meeke. "Rád bych zústal v PSA (Peugeot + Citroen) a obhajoval titul v roce 2010 v IRC a v roce 2011 bych rád přešel do WRC, kde se změní pravidla. Ale PSA neumožňuje to, aby proti sobě soupeřili Peugeot a Citroen. Musel bych přejít do Citroenu, ale tam už mají Sebastiena Loeba a Dani Sorda a ještě k tomu mají v záloze Sebastiena Ogiera," doplnil Meeke. "Mluvil jsem s Olivierem Quesnelem, který má na starosti motorsport Peugeotu i Citroenu a ten chce, abych zůstal s Peugeotem v IRC a dále testoval Citroen, nic víc mi nemůže nabídnout. Něco jiného by asi bylo, pokud bych byl francouz,"  uzavřel Meeke.

 Kris Meeke

               Bude Skotská soutěž pro britského pilota poslední s Peugeotem 207 S2000?

Nicméně, úřadující šampión IRC má na stole další konkrétní nabídku. Nabídka není od nikoho jiného než od jednoho z největších konkurentů francouzké značky, mladoboleslavské Škody. Vše by se mělo vyjasnit v polovině prosince. A bude také záležet na rozhodnutí FIA s jakými motory se pojede v sezoně 2011, jestli to budou opravdu přeplňované motory o obsahu 1,6l. "Polovina prosince je jen šest týdnů před zahájením prvního podniku IRC. Je to dost krátká doba, ale já se nechci rozhodnou o budoucnosti jen na příští sezonu, důležitější je pro mě budoucnost v dalších letech," komentoval dilema Meeke.

Vytisknout

Diskuze: Meeke chce vyhrát a řeší dilema, Škoda nebo Peugeot

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally příbram

Evropské poháry znají své vítěze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud