Wilks: Škoda Fabia S2000 je fantastické auto

Josef Janoušek, 14. ledna 2010, 12:54 Google+

Již za několik dni vstoupí do své premiérové sezony v Intercontinental Rally Challenge tým Škoda Motorsport UK. Start do sezony si britský tým odbude na legendární Rallye Monte Carlo (18. – 23. 1. 2010).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000 | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Do sezony vstoupí s osvědčenou posádkou Guy Wilks/Phil Pugh, která  přinesla britskému týmu první vavřín již v loňském roce v podobě vítězství na Rally of Scotland, kde poprvé usedla do Fabie S2000 pod hlavičkou Škoda UK.

V letošním roce se celý tým rozhodl ve spolupráci s touto posádkou pokračovat a rozšířit program na vybrané podniky IRC počínaje Rallye Monte Carlem. Tým bude čistě privátní, ale s úzkou vazbou na tovární tým Škoda Motorsport, o čemž svědčí i zbarvení vozu, které bude oficiálně představeno dnes. Budou převládat kultovní barvy zelená, bílá, červená, doplněné o barvy národní vlajky Velké Británie.

"Naše účast v IRC nám přináší obrovské vzrušení a na sezonu se těšíme již předem," řekl Robert Hazelwood, ředitel Škoda Motorsport UK. "Guy a Phil ukázali vítězstvím ve Skotsku jaké je Fabia S2000 skvělé auto. IRC je náročná série, přesto věříme, že Škoda Motorsport Velká Británie bude schopna předvádět velké výsledky na každé soutěži," doplnil Hazelwood.

Přípravu na premiérovou sezonu zahájila posádka britského týmu již před vánoci, kdy se zúčastnila testu Škoda Motorsport poblíž Grenoblu ve Francii, na kterém najezdila přibližně 100 kilometrů. Po novém roce se objevili i v České republice, kde se opětovně zúčastnili testu mladoboleslavského speciálu, který si samotný jezdec nemůže vynachválit. "Jsem velmi nadšený ze spolupráce s týmem Škoda Motorsport UK v letošním roce Intercontinental Rally Challenge. Vítězstvím ve Skotsku jsme dokázali jaký má Škoda Fabia S2000 potenciál. Je fantastické auto řídit, perfektně vyhovuje mému jezdeckému stylu," řekl Guy Wilks. "Letošní program se „upekl“ strašně rychle a všichni v Škodě Motorsport UK jsme strašně motivovaní. Já i Phil můžeme zaručit, že na startu každé soutěže nebudeme myslet na nic jiného a budeme se snažit jet tak rychle, jak to jen bude možné," uzavřel Wilks.

Vytisknout

Diskuze: Wilks: Škoda Fabia S2000 je fantastické auto

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Räikkönen, Kimi

FOTO: Kimi Räikkönen si otestoval Citroën C4 WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud