Martin Prokop: Poslední etapa bude boj o přežití

BPA, 11. září 2010, 19:48 Google+

Martin Prokop s Janem Tománkem udrželi i po druhé etapě Japonské rally 2010 druhé místo v průběžném hodnocení účastníků S-WRC. Jejich Ford Fiesta S2000 ale dostal pořádně zabrat a třetí etapa tak bude pro Čechy velmi náročná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Japonská rally, která je osmým z deseti podniků letošní sezony šampionátu S-WRC premiérově vypsaného pro vozy kategorie Super 2000, pokračovala v sobotu 11. září druhou etapou. Na posádky čekalo celkem 125 měřených kilometrů rozdělených do šesti klasických rychlostních zkoušek a dvou superspeciálek. Martin Prokop startoval do druhé etapy z druhé pozice v klasifikaci účastníků S-WRC, na vedoucí pozici, kterou držel Jari Ketomaa s další Fiestou S2000, ztrácel český závodník 55,3 sekundy.

V sobotu dokázali Prokop s Tománkem vyhrát dvě klasické rychlostní zkoušky i obě superspeciálky a po celý den drželi s vedoucím Finem krok. Před závěrečnou etapou na něj na druhé pozici ztrácí 52,8 sekundy. Na rozbitých tratích Japonské rally ale dostala hodně zabrat technika a úřadující juniorský mistr světa dojížděl do večerního servisu s utrženým motorem. Třetí etapa proto bude pro českou posádku hlavně o tom, aby dokázala s poškozeným vozem dojet až do cíle a získala tak důležité body do hodnocení šampionátu.

Martin Prokop: „Sobotní etapa byla prakticky stejná jako ta páteční. Tratě byly hodně rozbité a auto na nich dostalo neuvěřitelně zabrat. Hezkým svezením byla snad jen nejdelší vložka dne, kde se také podařilo Jariho porazit. Do druhé etapy jsme šli s tím, že se pokusíme Jariho udržet a případně využít nějakého jeho zaváhání. Ketomaa ale jel skvěle a my jsme od něj nedostali šanci. Mechanici našeho týmu měli ve večerním servisu hodně napilno, protože auto je opravdu dost poškozené. Všichni se modlíme, aby vydrželo až do cíle soutěže. Neděle proto nebude příliš o závodění, ale jen o tom, abychom dojeli až na cílovou rampu.“

V neděli čeká na účastníky Japonské rally dalších 55,68 měřených kilometrů rozdělených do šesti klasických rychlostních zkoušek a dvou superspeciálek.

Průběžné pořadí Japonské rally 2010 po 2. etapě (S-WRC):
1. KETOMAA - STENBERG (FORD FIESTA S2000) 2:40:19.4 hod
2. PROKOP - TOMÁNEK (FORD FIESTA S2000) + 52.8 s
3. SOUSA - RODRIGUEZ DA SILVA (FORD FIESTA S2000) + 42:15.8 min

Průběžné pořadí S-WRC po 7 z 10 podniků:
1. X. PONS (ESP) 96 bodů, 2. P.-G. ANDERSSON (SWE) 83, 3. M. PROKOP (CZE) 78, 4. P. SANDELL (SWE) 74, 5. J. KETOMAA (FIN) 58, 6. E. BRYNILDSEN (NOR) 54, 7. M. KOSCIUSZKO (POL) 48, 8. N. AL-ATTIYAH (QAT) 34, 9. J. TUOHINO (FIN) 30, 10. B. SOUSA (POR) 26...

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop: Poslední etapa bude boj o přežití

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loprais, Aleš

Přejímky skončily, Silk Way Rally může začít

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud