České posádky vyrazily do Francie

Zuzana Eliášová, 12. října 2010, 08:29 Google+

Jižní Francie, azurové pobřeží i kouzelné město Antibes, reprezentují další díl seriálu Mistrovství Evropy. Francouzům a Italům jedou na Rallye d’Antibes konkurovat i čeští jezdci. Jižané by rozhodně měli mít z předních českých pilotů velký respekt.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jeseníky

rally jeseníky | foto: Matěj Skalník

Sdílejte článek

Do Antibes vyrazily čtyři české posádky. Dvě z nich nelenily a ještě před odjezdem na jih si stihly odskočit na Rally Jeseníky. Trénink na Evropu se oběma posádkám podařil na sto procent. Jan Černý s Pavlem Kohoutem zvítězili ve skupině A na plné čáře. Na slavné erzety z Monte Carla sice nevyjedou s Renaultem Clio R3, ale s Citroënem C2 R2 MAX, každopádně svým výkonem na Jesenicku jen potvrdili vynikající formu.

                                                           Foto: Matěj Skalník

 

Dalším pilotem je Egon Smékal s navigátorem Davidem Šmeidlerem. Ve Šternberku kluci „trénovali“ každý zvlášť – Smékal s Mastacanem v Hondě Civic Type R , Šmeidler s Martincem v Hondě Civic VTI, do Francie však jedou opět dohromady. Při společné loňské premiéře se z Antibes vrátili se suverénním vítězstvím ve třídě N3. Od té doby si Smékal Šmeidlera nechal a je jasné, že bude chtít na Azurovém pobřeží svůj výsledek zopakovat. Cesta k tomuto cíli nebude jednoduchá, na zlínskou posádku na jihu čeká dalších pět skvělých jezdců N3.

Se startovním číslem dvě bude startovat Antonín Tlusťák s Janem Škaloudem.  Na trať vyrazí se svojí Škodou Fabií S2000. Nechme se překvapit, jak se Tlusťák popasuje s konkurencí deseti vozů S2000. Čtvrtým českým vozem je opět Citroën C2 R2 MAX, tentokrát v rukou Tomáše Pletky, na horké sedadlo tradičně usedne František Rajnoha. Ani třídě A6 se konkurence nevyhne, odstartuje zde celkem 13 pilotů.

Na posádky teď čekají dva dny seznamovaček, technické a administrativní přejímky a v pátek ostrý start do soutěže. Sledujte s námi česká želízka v ohni Mistrovství Evropy 45. Rally Antibes Côte d’Azur 2010.

 

 

Vytisknout

Diskuze: České posádky vyrazily do Francie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Václav Dunovský - mistr A6 ve sprintech

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud