Wilson by si rivalitu v týmu užil. Nevzniká i u Fordu?

iM2, 26. června 2011, 18:35 Google+

Boss týmu Ford, Malcolm Wilson, řekl, že by si užíval, pokud by i v jeho týmu byla taková vnitřní rivalita, jaká je momentálně v týmu Citroën.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Duel o vítězství na Rally Acropolis mezi Sébastienem Loebem a Sébastienem Ogierem byl jedním z vrcholů rozbité soutěže. Soutěž měla dohru i po jejím konci, když Loeb otevřeně kritizoval Citroën za to, že pomohl Ogierovi svým taktickým rozhodnutím k vítězství. 

Malcolm Wilson, šéf továrního týmu Ford, si podobnou situaci užil před 11 lety právě na Acropolis Rally. Tehdy požádal Carlose Sainze, aby nechal vyhrát Colina McRae. Španěl ztrácel před poslední etapou na vedoucího kolegu 48s. Carlos si tuto prosbu vyložil po svém a svoji ztrátu zlikvidoval, dostal se do čela s asi minutovým náskokem a poté až těsně před koncem poslední RZ na minutu zastavil. 

"Jsem starší a moudřejší než jsem býval. Teď už bych takovou situaci zvládl jinak. Věřím, že bych dokázal dva takové rivali zvládnout. Vím přesně, čím si Citroën momentálně prochází. Je to velmi složitá a delikátní situace. Opravdu bych si ale užil, kdybych byl opět v takové situaci. Podle mě je to krásný problém," říká Wilson.

Ford opět nedokázal porazit konkurenční Citroën, přitom rychlost Fiesty WRC je již na podobné úrovni, jako Citroënu DS3 WRC. Technické problémy ale opět potkaly Jariho-Mattiho Latvalu, rychlejšího z obou Finů ve službách Fordu. Konkrétně se jednalo o rozbitý zadní diferenciál. Mikko Hirvonen soutěž dokončil jako třetí, celkově je druhý. Latvala po Řecké rally přiznal, že byl překvapen chabou rychlostí svého kolegy.

"Není žádný pochyb o tom, že je Mikko konzistentní. Ale občas mi přijde, že jiskru, kterou má například v powerstage, by potřeboval pro celou rally. Občas jako by ji postrádal v boji během rally. Začal velmi dobře, ale myslím si, že kdybychom se vrátili do roku 2009, tak by tuto rally vyhrál," řekl na adresu Hirvonena Latvala

Vytisknout

Diskuze: Wilson by si rivalitu v týmu užil. Nevzniká i u Fordu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Zastavila Škoda vývojové práce na motoru 1,6l turbo?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud