Solberg slaví neuvěřitelně těsné vítězství

iM2, 26. března 2012, 19:38 Google+

Petter Solberg vyhrál první podnik nazvaný WRC Rally Sprint, který se konal na legendární zkoušce portugalské rally, Fafe. 6 km dlouhou zkoušku lemovalo na 100 tisíc diváků!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg, Petter - Patterson, Chris | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

O nic nešlo, i tak byl Petter Solberg neuvěřitelně motivován. Ve všech třech průjezdech 6,3 km dlouhé zkoušky patřil k nejrychlejším a nakonec vyhrál s náskokem dvou setin (!) na Loeba! "Je vážně báječné vrátit se do této rallyové arény a před tak velkolepou kulisou vyhrát. Byla to skvělá show a já doufám, že na Rally Portugal to tak půjde dále," řekl Petter Solberg.

Úřadující mistr světa, Sébastien Loeb, zůstal jen těsně poražen. Třetí byl Dani Sordo s Mini WRC s odstupem 2,4s. Čtvrtý dojel Nasser Al-Attiyah na Citroënu, pátý byl mladík Ott Tänak na Fordu a šestý byl místní matador, Armindo Araujo. 

Na prvním ze tří průjezdů zkouškou byl ještě nejrychlejší Jari-Matti Latvala ve druhém továrním Fordu. Na druhém průjezdu byl rychlejší jeho kolega, Petter Solberg, a tak se mohl zúčastnit třetího, finálového průjezdu. I tak byl Jari-Matti Latvala z nadšení kolem trati překvapený. "Myslím, že jsem ještě nikdy tolik lidí kolem trati neviděl. Člověk mohl jejich entuziasmus cítit. Je to klasika a já se každopádně bavil. Samozřejmě bych radši jel i poslední průjezd. V minulém týdnu jsem dva dny testoval a Petter jen jeden. Myslím, že to teď byla jeho pomsta za to."

Rally Portugal bude měřit 1564,26 km, z toho činí 434,77 km 22 měřených zkoušek. Asi nejvíce spektakulární by měly být zkoušky v okolí Berge der Serra do Caldeir?o, které leží nad pobřežím u Algarve. Z celkového počtu zkouše by měla být 1/4 nových, ve srovnání s rokem 2011 by mělo být změněno až 36% tratě. Servisní park se bude nacházet v Estádio Algarve ve Faru, tento stadion byl postaven v roce 2004 pro mistrovství Evropy ve fotbale.

Vytisknout

Diskuze: Solberg slaví neuvěřitelně těsné vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Prodrive chce v Portugalsku na podium

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud