Odejde Latvala od Fordu k Volkswagenu?

iM2, 6. dubna 2012, 11:01 Google+

Na konci této sezony vyprší smlouva Jariho-Mattiho Latvaly s jeho aktuálním zaměstnavatelem, společností M-Sport. V pozadí MS v rally se dost hlasitě spekuluje o tom, že by Jari-Matti zamířil ke konkurenčnímu Volkswagenu, Fin však zatím nic nepotvrdil. Hodně bude asi také záležet na budoucnosti Fordu v MS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Jak moc důležitý Jari-Matti Latvala pro Ford je, to nedávno ukázal Malcolm Wilson. I přes jeho další chybu, kterou udělal v Portugalsku šéf M-Sportu potvrdil, že Jari-Matti i nadále zůstává jezdcem číslo 1 u Fordu, navíc "je jediným, kdo může porazit Sebastiana Loeba."

Na konci roku však vyprší smlouva mezi Latvalou a jeho zaměstnavatelem, obě strany tak budou muset zasednout k jednacímu stolu. Zatím je ale nejasné, jestli Ford zůstane v MS i po roce 2014. Jen vzpomeňme, jak vloni evropské zastoupení třetího největšího výrobce světa dlouho váhalo, než dalo před Vánoci M-Sportu konečné svolení k tomu, aby Fordy nasazoval ve WRC i nadále. Svolení bylo navíc uděleno pouze na dva a ne na tři roky, jak bývalo u Fordu obvyklé. 

Manažeři Latvaly jsou poměrně často vídání u VW. Je tak docela dobře možné, že někdy v létě management, který se stará také o Hirvonena, domluví Latvalovi místo u VW. Poté, co management zajistil dvouletý kontrakt pro Hirvonena, tak se veškerá jednání točí hlavně kolem možného přestupu Latvaly. "Je ale ještě brzy, abychom o něčem mohli mluvit. Jednáme s Fordem a Volkswagenem a já doufám, že v létě budeme už mít vše vyřízené," řekl manažer Timo Joukhi.

Také u VW se o Latvalovi mluví: "Těší mě skutečnost, že se zajímá o náš druhý kokpit," řekl Kris Nissen, teď již bývalý šéf VW pro motorsport. Pro šéfa M-Sportu by však odchod Latvaly nemusel být až takovou ránou, protože již delší dobu podporuje hodně mladých jezdců, kteří by se tak mohli vydat ve šlépějích Fina, kterého do WRC přivedl také Wilson, když mu dal šanci ve Stobartu. Malcolm Wilson by měl z čeho vybírat, je tu Mads Ostberg, který vyhrál teď v Portugalsku jeho první soutěž v MS, hned za ním byl další nadějný jezdec Fordu, Evgeny Novikov, který si na jihu Evropy připsal první podiové umístění v kariéře. Nesmíme zapomínat ani na Otta Tänaka, který již několikrát ukázal svoji rychlost, navíc za ním stojí Marko Märtin. 

"Rádi bychom si Jariho-Mattiho v týmu ponechali, vždyť už jsme spolu něco zažili a jsme přesvědčeni o jeho rychlosti," řekl Malcolm Wilson. Jestli však sdílí stejný názor také šéfové Fordu, to se ukáže. Vedle již zmíněného Ostberga, Novikova a Tänaka by mohl být zajímavou možností také Dani Sordo. I pilot Prodrivu si pohrává s možností změny: "Jen sedm startů ve WRC, omezené podmínky vývoje, to nejsou zrovna podmínky, které bych si pro sezonu 2012 představoval," řekl Dani Sordo.

Vytisknout

Diskuze: Odejde Latvala od Fordu k Volkswagenu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Räikkönen, Kimi

Proč Räikkönen v MS v automobilových soutěžích neuspěl?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud