Ostberg: Není šance udržet Loeba za mnou

iM2, 10. listopadu 2012, 02:21 Google+

Vedoucí muž po páteční etapě, Mads Ostberg, nevěří, že by byl schopen udržet za svými zády v boji o vítězství Sébastiena Loeba. Do druhé etapy startuje s náskokem 27 vteřin na světového šampiona.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Skvělý výkon na tratích páteční etapy dostal po prvním dni do vedení Madse Ostberga. Jenže v sobotu a neděli se již nejede na šotolině, ale na asfaltu, tedy na povrchu, kde již dlouhou dobu vládne Sébastien Loeb. Ostberg nevěří, že by dokázal celkově Loeba porazit. Pro Nora je důležitý zisk třetí příčky v absolutním pořadí šampionátu. 

Mads je momentálně o 4 body před Jarim-Mattim Latvalou v celkovém hodnocení, v soutěži pak o 49 vteřin. 13 bodů na Ostberga ztrácí Solberg, jenže ten vypadl během pátku. Na otázku, zda-li bude schopný porazit Loeba i na asfaltových tratích sobotní a nedělní etapy, Ostberg odpověděl: "Neplánuji ho porazit. To není to, proč jsem zde."

"Já chci získat celkové třetí místo v šampionátu. Po celý zbytek víkendu budu sledovat časy Jariho-Mattiho. Našim cílem je porazit právě jeho." Britský Autosport má totiž za to, že zisk třetí příčky v hodnocení sezony by mohl jezdci soukromého týmu Adapta výrazně pomoci při vyjednáváních o budoucí sezoně.

Podle Autosportu je totiž momentálně Ostberg na prvním místě v hledáčku Citroënu pro druhého jezdce vedle Mikko Hirvonena. Všichni až doposud mysleli, že nejpravděpodobnějším kolegou Hirovnena bude Dani Sordo, jenže ten v posledních závodech nepodává zrovna oslnivé výkony. 

"Loeb je neuvěřitelný člověk. To, co dosáhl v předešlých letech, je něco nepochopitelného. Pro mě to byl dnes dobrý den. Neudělal jsem žádnou chybu a cílem bylo zůstat na trati při co možná největší rychlosti. Ale opravdu, další dva dny bude na řadě Sébastien," zakončil vítěz Portugalské rally. 

Vytisknout

Diskuze: Ostberg: Není šance udržet Loeba za mnou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Nikara, Jarkko - Kalliolepo, Jarkko

Jak zachránilo kolo Jarkka Nikaru v soutěži

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud