Hyundai představuje evoluci i20 WRC: Rozpočet máme na vítězství (video+foto)

iM2, 6. března 2013, 14:42 Google+

Od roku 2014 vstupuje značka Hyudai do MS v rally. V boji s VW si týmový šéf, Michel Nandan, poměrně věří. Vedení koncernu mu dalo dostatečný rozpočet.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC | foto: Hyundai Motor News

Sdílejte článek

Přípravné práce nového týmu Hyundai jsou v plném proudu. V Alzenau by do konce roku mělo u Hyundai Motorsport GmbH pracovat na 100 lidí. Dvě klíčové pozice v týmu jsou již obsazeny. "Šéfinženýrem bude Bertrand Vallat. Přichází od Peugeot Sport, kde byl zodpovědný za 207 S2000 a zkraje i za 208 R5. Jako šéf továrny bude působit Ernst Kopp," řekl týmový šéf, Michel Nandan pro německý "Motorsport Aktuell". 

Vývojové práce běží na plné obrátky. 1,6l motor se vyvíjí v Koreji a už běží na testovací stolici a na autosalonu v Ženevě značka ukázala studii nové evoluce i20 WRC. "V mnoho ohledech, například karoserii a podvozku, došlo ke změnám a k dalšímu vývoji," popisuje Nandan. "I když budeme tento prototyp po Ženevě používat k dalším testům, tak se letos budeme hlavně soustředit na výstavbu týmu. Nejde jen o samotné WRC, ale o celou infrastrukturu. Napřed potřebujeme fungující fabriku a pak můžeme začít pořádně testovat a dále pracovat na vývoji vozu. První rok je hodně těžký, obzvlášť když člověk, jako my, začíná od nuly."

Od roku 2014 se můžeme těšit na Hyundai v MS. Do té doby by měl tým také využívat služby některého ze zkušených jezdců, který by do projektu přinesl svoje know how. "Ne každý špičkový jezdec je také dobrým testovačem. Hyundai bude vycházet především z toho, aby byl později úspěšný a ne z toho, aby si dělal se známi jmény marketing."

Pokud by šlo vše podle plánu, tak by Hyundai rád zatopil i v motorsportu svému velkému rivalovi, německému Volkswagenu. "Volkswagen je jeden z nejsilnějších hráčů na světovém trhu. Už roky dělají motorsport na té nejvyšší úrovni a ví, jak postavit konkurenceschopné auto. Navíc si vzali čas na intenzivní vývoj a testování. V Sébastienovi Ogierovi dostali top jezdce. Je to normální cesta, jak to člověk musí dělat. Nakonec chceme být ale na špici my. A ano, máme rozpočet na to, abychom projekt WRC úspěšně zvládli."

foto: Hyundai Motor News

Vytisknout

Diskuze: Hyundai představuje evoluci i20 WRC: Rozpočet máme na vítězství (video+foto)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Andreas Aigner míří do ME

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud