Hyundai začal testovat i20 WRC

iM2, 27. května 2013, 21:25 Google+

Hyundai poprvé vyjel s novým i20 WRC. Začal samozřejmě roll-outem a první testy před vstupem do MS v rally následovaly. Korejci si musí dát naspěch. Nový vůz totiž musí být už v lednu v plné síle a konkurenceschopný na startu v Monte Carlu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai

Hyundai | foto: HaJ

Sdílejte článek

Hyundai začal testovací program své i20 WRC. První výjezd aktuální verze World Rally Caru se uskutečnil už v půlce května. Po shakedownu na privátní testovací trati se minulý týden už přešlo k prvním testům. "Auto je na silnici a já musím přiznat, že to byl poměrně emocionální moment, vidět i20 v akci," těší se týmový šéf, Michel Nandan

Během 550 km byly vyzkoušeny různé druhy nastavení a posbírána data, která teď budou v Alzenau vyhodnocena. Hlavní zájem tohoto testu ale byl na novém 1,6 litrovém motoru. Jeho aktuální verze byla zkonstruována ve vývojovém centru Hyundai v Namyangu. "První závěry jsou pozitivní. Myslím, že máme dobrou bázi, na které teď můžeme stavět. V poměrně krátkém časovém období to ani jinak nejde."

"Viděl jsem skvělou týmovou práci a to jak u inženýrů v Namyangu tak i u stále rostoucího týmu v Alzenau. Jsem opravdu pyšný na každého jednotlivce a už teď bych jim chtěl poděkovat za dobrý výkon. Před námi je ještě hodně práce, ale s nasazením, které jsme doposud ukazovali, našeho cíle dosáhneme," pokračuje Francouz. Vůz by měl být připraven na start v Rally Monte Carlo. Aby však auto bylo konkurenceschopné, tak budou muset Hyundai Motorsport v následujících měsících tvrdě pracovat. I když se týmu už podařilo vůz postavit na silnici, tak Michel Nandan ví, že je čeká ještě pořádný kus práce. 

"Po zbytek roku budeme muset zapracovat. Budeme cestovat do všech koutů Evropy, abychom naší i20 otestovali za rozdílných podmínek a na rozdílných površích, na rok 2013 máme naplánován intenzivní testovací rozvrh. Chceme být připraveni na všechny závody MS. Nechceme mluvit o konkrétních místech." Detaily tedy týmový šéf nechtěl sdělovat a to včetně jmen testovacích jezdců. Je tedy jasné, že na možné kandidáty na sedačky pro rok 2014 řeč nepřišla už vůbec. "O jménech jezdců, které budeme mít také nechceme mluvit." Nandan je přesvědčen, že dělá dobře. "Každou maličkost budeme zkoumat pod lupou a nedopustíme žádnou náhodu."


Vytisknout

Diskuze: Hyundai začal testovat i20 WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Souboj Ogier vs. Loeb v Monaku - jak jezdci hodnotí závod?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud