Hyundai by měl jet na vybraných soutěžích se třemi vozy

iM2, 10. října 2013, 15:08 Google+

V lednu se konečně dočkáme, Hyundai se vrátí do MS. Předchozí neúspěchy chtějí v Jižní Koreji zapomenout. První rok má sloužit k učení a ve druhém se chtějí začít pořádně prosazovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC | foto: Facebook (Hyundai i20 WRC)

Sdílejte článek

Hyundai díky úpravě pravidel nemusel před homologací vozu WRC postavit speciál S2000, namísto toho v Německu (kde sídlí tým) vyvíjí už druhou verzi speciálu WRC, která vyjede v roce 2015: "Ta [druhá verze] už ale bude na bázi nového modelu. Pro nás bude dobré získat během prvního roku zkušenosti o fungování týmu. Jedná se o dlouhodobý proces, v roce 2015 chceme být plně připraveni," odhaluje týmový manažer, Alain Penasse.

Tým chce hodit historii a nepovedený projekt Accetnu WRC, o který se staral britský tým MSD, za hlavu: "Konec byl neslavný a bylo tam hodně problémů. Tentokrát to v Koreji myslí opravdu vážně a za celým projektem stojí. Mluvíme zde o dlouhodobém angažmá v rally.

Hyundai si vybral rally proto, že auta jsou opticky podobná těm, co jezdí po silnici a divák se s nimi může ztotožnit. Hyundai se chce stát mladou a dynamicky vnímanou značkou, toho chce docílit pomocí rallysportu." V prvním roce budou nasazována dvě auta, na vybraných soutěžích dokonce tři: "Na trhu s jezdci je teď hodně pochybů.

Každého, kdo prokázal své výsledky, máme na seznamu." Hyundai by měl v brzké době oznámit jméno svého prvního jezdce pro sezonu 2014. V servisní zoně se však hodně mluví o zájmu o služby zkušeného Mikko Hirvonena a mladého Thierryho Neuvilla. Také současní testovací jezdci, Bryan Bouffier, Juho Hänninen a Chris Atkinson, doufají v nabídku.

"Řekli mi, že by možná zájem měli. Ale to může znamenat cokoliv. Mají svůj plán a nikomu nic neřeknou," komentuje situaci Chris Atkinson. Ten v létě jezdil s i20 WRC ve Francii na šotolině, příští týden se do vozu ve Španělsku vrátí.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai by měl jet na vybraných soutěžích se třemi vozy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads

Ostberg o své výplatě: Příští rok chci vydělávat

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud