Hyundai oficiálně potvrzuje Neuville jako svého jezdce (AKTUALIZOVÁNO)

iM2, 5. listopadu 2013, 12:41 Google+

Hyundai dnes dopoledne oficiálně potvrdil, že se jeho jezdcem pro sezonu 2014 stává belgická posádka Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul. První soutěž s vozem i20 WRC pro ně bude lednová Rally Monte Carlo. Naopak s Fordem Fiesta RS WRC se naposledy sveze o nadcházející Rally Wales GB.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

To mimo jiné znamená, že Belgičan třetí rok po sobě usedne do jiného vozu WRC - vloni jezdil s Citroënem DS3 WRC, letos s Fordem Fiesta RS WRC a příští rok pojede s Hyundaiem i20 WRC. Předtím jezdil s Peugeotem 207 S2000 v šampionátu IRC. K příchodu mladého hvězdného jezdce se vyjádřil šéf Hyundai Motorsport, Michel Nandan.

"Jsem velmi potěšen tím, že mohu oznámit příchod Thierryho Neuvillea jako vedoucího jezdce našeho týmu. Thierry měl fantastickou sezonu 2013 během které ukázal, že je jedním z nejtalentovanějších jezdců současného WRC. Jeho čistá rychlost, schopnosti a přístup k práci z něj dělají ideálního lidra týmu Hyundai Motorsport.

Podepsáním Thierryho ukazujeme, že angažmá v tomto sportu bereme vážně. Podepsali jsme s mladým a talentovaným pilotem, což ukazuje, že myslíme na dlouhodobé úspěchy. Je to také ocenění pro tým, který se zformoval za tak krátkou dobu. Všichni máme stejný cíl - vyhrát mistrovství. Jsme hrdí na to, že máme Thierryho v týmu jako jezdce i jako ambasadora značky," říká šéf týmu. 

"Jsem rád, že se k Hyundai přidávám pro příští rok jako tovární jezdec. Myslím, že Hyundai přesně ke mě sedí, je to mladý, rozvíjející se a ambiciózní tým s dlouhodobými plány v MS - stejně jako já. Za továrním tým mohu jezdit dlouhou dobu. Byl jsem ohromen zázemím týmu, jejich přístupem k rally programu a jejich jasným potenciálem. Doufám, že moje dvouleté zkušenosti ve WRC budou týmu přínosné a vybudujeme si harmonický pracovní vztah. Víme, že je před námi přímá křivka učení se v první sezoně. Věřím však, že je před námi úspěšná budoucnost," říká Thierry Neuville.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai oficiálně potvrzuje Neuville jako svého jezdce (AKTUALIZOVÁNO)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville podepsal na tři roky u Hyundaie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud