Příští rok bychom se měli dočkat živých přenosů z rally

iM2, 25. listopadu 2013, 22:25 Google+

Rok 2014 má dle organizátorů přinést více živých televizních a internetových přenosů, než jsme mohli vídávat kdy předtím.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Šéf promotérské společnosti (WRC Promoter GmbH), Olivier Ciesla, chce nabídnout více televizních a internetových přenosů a získat si tím sledovanost až 1,2 miliardy lidí po celém světě do konce roku 2016. To by ovšem znamenalo sledovanost zdvojnásobit. Záměrem je, aby každá soutěž WRC končila až v neděli a živě se tak mohla přenášet Power Stage, která by měla startovat ve 12 hodin středoevropského času.

"Potřebujeme udělat nějaký řád a cestou, jak ho udělat, je vytvořit pravidelné sloty pro WRC. Proto je tak důležité, že soutěže budou končit ve stejný čas a ve stejný den z týdne," říká Olivier. Toto se bohužel ještě nebude týkat prvních tří soutěží roku, protože itineráže Monte Carla a Švédska jsou již dané a v Mexiku je šestihodinový časový posun, poslední zkouška dne by se tak jela v 6 hodin ráno našeho času. 

Ciesla dodává, že hodinová show by nebyla celá live, ale měla by ukázat obrázek z první poloviny soutěže před tím, než se půjde na živou Power Stage. "Rozumíme důležitosti živého přenosu. A jsme také přesvědčeni, že by po něm byla poptávka. Momentálně jednáme s různými britskými televizními stanicemi, ale věřím, že se budeme moci každou závodní neděli dívat live na WRC."

Kromě televizních novinek by také Ciesla chtěl dostat servisní zónu blíže k centru soutěže. "Chceme zlepšit zážitky ze servisní zóny. Když tam auta nejsou, tak chceme, aby lidé přišli, sedli si v servisním parku, dali si pivo a burgera a sledovali zkoušky na velké obrazovce. Tyto záběry pak vezmeme a poběží live na wrc.com z první soutěže v Monte Carlu," zakončil Ciesla.

Vytisknout

Diskuze: Příští rok bychom se měli dočkat živých přenosů z rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ford Fiesta R1

Fiesta R1 - 5 aut pro 5 sprintů v MČR

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud