Mikkelsen má od Volkswagenu volné ruce k útočení na vítězství

iM2, 18. února 2014, 22:59 Google+

Rok učení je pryč a Andreas Mikkelsen by měl začít útočit. Jeho vystoupení ve Švédsku však zanechalo nejenom v šéfovi VW, Jostu Capitovi, velký dojem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas - Markula, Mikko

Mikkelsen, Andreas - Markula, Mikko | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volkswagen zakončil Rally Sweden doublem. Zajímavé bylo, že mezi těmito dvěma jezdci VW na čele nefiguroval Sébastien Ogier, ale o vítězství se postaral Jari-Matti Latvala (jeho druhé vítězství v německém týmu po Rally Acropolis) a po zatím životním výkonu jej doplnil Andreas Mikkelsen. Nor navíc dlouho bojoval o samotné vítězství, než jej srazila menší chybička.

U lidí od VW panuje po předvedeném výkonu úleva: "Loňská sezóna byla pro Andrease o učení. Sébastien Ogier odjel 10 000 testovacích kilometrů. Byl tedy v podstatně lepší pozici. Pak k týmu přišel Jari-Matti Latvala a i on hodně testoval. Andreas nedostal tolik prostoru, protože pro tým platí poměrně přísná omezení pro testování za sezonu. 

Jeho první rally přišla v polovině roku a měl nejmíň zkušeností. Andreas v tomto učebním roce odvedl skvělou práci. Letos říkáme, že na soutěžích, kde se cítí dobře a kde pojede dobré časy, může bojovat o podia. Rally Sweden byla tím případem a práci odvedl skvěle. Nebojoval jenom o podium, ale přímo o vítězství," říká potěšený Jost Capito. Ten vidí v tomto výsledku potvrzení správnosti angažmá Mikkelsena.

"Skvělé také je, že svůj výsledek nezískal kvůli výpadkům ostatních. Na čele jel od samého začátku. Bylo to víc, než co jsme od něj ve Švédsku čekali a v co jsme doufali. Odvedl víc, než na co jsme mysleli, každého v týmu svým výkonem zaujal. Jsem si jistý, že se toho od něj dočkáme ještě víc. Opravdu věřím ve schopnosti mladých jezdců, i proto jezdí Andreas pro nás."

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen má od Volkswagenu volné ruce k útočení na vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Liepaja-Ventspils

Tamrazov se snaží dostat MG do WRC, dočkáme se další značky?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud