VW Motorsport se bude prezentovat i v rallycrossu

iM2, 20. února 2014, 14:56 Google+

Volkswagen Motorsport navázal tříleté exklusivní partnerství se švédským rallycrossovým týmem, Marklund Motorsport, a vstupuje tak do MS v rallycrossu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Šéf VW Motorsport, Jost Capito, dlouho sní o angažmá značky v rallycrossu. Teď VW společně se švédským týmem, Marklund Motorsport, vstupuje do MS v rallycrossu. "Rallycross si získává jak v Evropě, tak i v zámoří stále větší pozornost a patří k nejrychleji roztoucím disciplínám celkově. Závody jsou krátké a přitažlivé, auta spektakulární a opticky blízká sériovým modelům," říká Jost Capito.

"Marklund Motorsport patří mezi nejambicioznější soukromé týmy a pro rok 2014 ve své vlastní režii vyvinul Polo pro FIA MS v rallycrossu. Profesionální přístup Jana Marklunda byl předpokladem pro spolupráci, v rámci které Volkswagen Motorsport týmu nabídne zkušenosti a know-how z rallyového sportu. S Toomasem Heikkinenem a Antonem Marklundem mají jednu z nejzkušenějších jezdeckých dvojic mistrovství a my už jsme napjatí, jak se jim povede za volantem Pola RX Supercars."

Jan Marklund, majitel týmu Marklund Motorsport, k partnerství řekl: "Každý zná úspěchy Volkswagenu v motorsportu. Nemohli jsme začít spolupracovat s nikým lepším než s aktuálním mistrem světa v rally. Volkswagen se chce ve světě rallycrossu postarat o bezprostřední rozruch a já jsem pyšný na to, že si Volkswagen pro FIA MS v rallycrossu vybral za svého partnera právě Marklund Motorsport. Teď budeme pokračovat v tvrdé práci, kterou jsme v dosavadní přípravě na sezonu odvedli. Díky podpoře od Volkswagenu už se těšíme, až od prvního závodu nové sezony začneme získávat dobré výsledky."

Vytisknout

Diskuze: VW Motorsport se bude prezentovat i v rallycrossu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Ford Fiesta R5

Wilson přiznává: Bez Fiesty R5 bychom v MS už nebyli

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud