Frustrace u Volkswagenu: Musíme opět čekat další rok

iM2, 27. srpna 2014, 20:10 Google+

Šéf týmu Volkswagen nebyl po víkendovém výkonu svých svěřenců na Rallye Deutschland určitě spokojený. Je třeba ale vzít v potaz, že nebýt jezdeckých chyb, jeho tým by si po loňském výpadku konečně připsal domácí vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volkswagenu se letos opět nepovedlo získat domácí vítězství. Stejně jako vloni tak i letos nespatřil cíl soutěže ani Sébastien Ogier ani Jari-Matti Latvala. Wolfsburgští museli i letos přihlížet tomu, jak v jejich domovině bere vítěztsví jiný tým, vloni to byl Dani Sordo a Citroën a letos Thierry Neuville a Hyundai. Na vedoucích místech týmu byla cítit jasná frustrace. "Je to samozřejmě už hodně mrzuté, když vedete o více jak 50 vteřin a čtyři relativně kráté speciálky to dokážou zhatit," řekl sportovní šéf Volkswagenu, Jost Capito, pro rakouskou ServusTV. 

Jari-Matti Latvala do posledního dne soutěže startoval s velice slibným náskokem, a tak mu v podstatě stačilo jen dojet rozumně do cíle. Nicméně hned v první nedělní zkoušce Fin chyboval, šel z trati a sklouzl se několik metrů vinicí. "Mohli jste slyšet interview s jednotlivými jezdci po speciálce. Všichni říkali, že ta zkouška byla hodně záludná a podmínky přilnavosti hodně kolísaly," pokračuje Capito.


U VW umějí slavit, zde Capito s Ogierem letos na Sardinii...

"To vše není žádnou omluvou pro to, když má někdo 50 vteřin náskoku a může v poklidu dojet, protože ostatní už to také dojíždějí." Latvala to dle názoru šéfa prostě přehnal. "Na prvním splitu neměl nejrychlejší čas, na druhém pak už měl nejrychlejší čas. Snažil se tedy stáhnout to, co už vlastně nebylo třeba."

Jari-Matti Latvala ale se svým šéfem nesouhlasí a jako příčinu výpadku po asi 8 kilometrech RZ Dhrontal 1 spíše vidí chybu v rozpisu. "Znám tuto zkoušku velice dobře, jezdí se už roky. Před touto zatáčkou jsem měl ve svém rozpisu až dosud varování. Tuto poznámku jsem ale po tréninkových jízdách zkraje týdne nechal vyškrtnout. Proto jsme byli teď jednoduše až moc rychlí." 


...nebo zde s Latvalou také v Itálii. Tentokrát ale nebylo co slavit.

Chyby továrních jezdců jsou o to horší, že jsou více méně opakováním debaklu z loňska. "Teď musíme zase rok čekat. Na začátku jsme byli na čele se dvěma vozy, stejně jako vloni. Pak už jsme měli vpředu jen jedno auto, tedy také stejně jako vloni a nakonec žádné," smutní Capito. 

Průběžně vedoucí muž MS vyrobil první chybu už v pátek, v sobotu pak přidal na něj nezvykle druhou. "Není toho zde moc co analyzovat. Jsou to chyby, které udělali jezdci, auta byla perfektní. Jezdci je musí pouze zvládnout," nešetří Jost kritikou na Latvalu a Ogiera. "Když vedete s 50 sekundovým náskokem, tak jste odvedli vynikající práci, která musela být opravdu těžká. Dnes [neděle] byl vlastně ten nejjednodušší rally den. Udělat pak chybu je hodně mrzuté."

Vytisknout

Diskuze: Frustrace u Volkswagenu: Musíme opět čekat další rok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Capito, Jost

Capito se bojí o Latvalu, ale žádný z rychlých jezdců neodjel Německo bez chyby

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud