Toyota v Japonsku vytváří harmonogram návratu, potvrzení zkraje roku

iM2, 18. prosince 2014, 00:00 Google+

Časový harmonogram návratu Toyoty do MS se má momentálně tvořit v Japonsku. Dle zpráv Autosportu a jeho zdroje z Tokia je návrat v roce 2017 velmi pravděpodobný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lindholm, Sebastian

Lindholm, Sebastian | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Spekulacím by měl být konec zkraje roku 2015, kdy by měl být návrat japonské značky do WRC oficiálně potvrzen. Japonský zdroj říká: "V Toyotě se věci pohybují. [President Akio] Toyoda nikdy nezakrýval svoji lásku pro rally a svůj úmysl vrátit Toyotu na soutěžní tratě. Chtěl však vidět nadšení pro WRC uvnitř Toyoty i mimo ní. Věříme, že toho bylo dosaženo."

Toyota Motorsport GmbH zveřejnila, že chce zintenzivnit svůj testovací program Yarisu WRC v nadcházející sezoně. Mluvčí společnosti řekl: "Letos jsme zorganizoval pár testů. Příští rok jich bude víc a vyrazíme do větších vzdáleností. Například, pojedeme dál na sever do Skandinávie na sněžný test."

Podle zpráv Autosportu zatím není rozhodnuto, s jakým modelem se v roce 2017 pojede. Možností je aktuálně testovaný Yaris, ale šanci má také Corolla. Záležet bude na finální verzi pravidel. Toyota se také účastní jednání technické skupiny o nových pravidlech a s vývojem je spokojena. 

Mluvčí dodává: "Toyota se účastní jednání o nových pravidlech. Jsme s nimi spokojeni." Dále také potvrdil, že Toyota netrvá na hybridních vozech, jak prozradil minulý týden Jarmo Mahonen. Toyota naposledy jela jako tovární tým MS v automobilových soutěžích v roce 1999 a spekulace o návratu se táhnou celým rokem 2014.

"TMG kvůli rally vznikla a ve společnosti jsou lidé, kteří pracovali na tomto projektu už v 70. letech. Rally zůstává v srdci společnosti. Opravdu si přejeme vrátit se do rally. Podle toho, co můžeme soudit, tak je zde přání vrátit se do rally i v Japonsku. Myslím, že Akio Toyoda to vyjadřuje docela jasně. 

Přejeme si a očekáváme, že uvidíme jasný časový harmonogram. To by odpovídalo japonskému způsobu plánování a přesné přípravě na kteroukoliv aktivitu," zakončil mluvčí TMG. 

Vytisknout

Diskuze: Toyota v Japonsku vytváří harmonogram návratu, potvrzení zkraje roku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris - Nagle, Paul

Zprávy z Francie: Soutěž se vrací na Korsiku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud