Odměna pro Paddona: Od Německa i20 WRC v nejvyšší specifikaci

iM2, 19. července 2015, 21:58 Google+

Hayden Paddon odjede už pouze Rally Finland s vozem, který není ve specifikaci, jakou mají Thierry Neuville a Dani Sordo. Novozélanďan jel celý rok s vozem, který byl vždy o nějaký ten vývojový stupeň níž než auta továrního týmu. To se od Německé rally změní.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden

Paddon, Hayden | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

V Polsku například měly i20 WRC Sorda a Neuvillea novou specifikaci motoru, zatímco Paddon jel s verzí, která debutovala ve dvou továrních i20 WRC při Mexické rally. Od Německé rally dál se ale rozhodl korejský tým dát Haydenovi (nejrychlejšímu z trojice jezdců Hyundai na posledních dvou soutěžích) k dispozici vůz v naprosto stejné specifikaci, kterou jedou Thierry Neuville a Dani Sordo.

„Haydenovo auto se snažíme již dvě soutěže po sobě vylepšovat. Od Německa dostane nový motor, který debutoval v Polsku. Vylepšení vačkové hřídele zlepšilo točivý moment motoru. Toto vylepšení nehrálo moc velkou roli v Polsku a ani ve Finsku nebude mít velký vliv. Ale na daleko více zatáčkovitých tratích v Německu, kde se častěji akceleruje, bude mít významnější dopad na výkonnost,“ prozrazuje Michel Nandan, šéf továrního týmu Hyundai.

img-responsive

V posledních dvou soutěžích podal Paddon parádní výkon, čehož si u Hyundai váží | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Do představení nového vozu i20 WRC specifikace 2016 už nejsou v plánu žádná další vylepšení motoru – to znamená, že na posledních pět soutěží roku bude mít Hayden Paddon k dispozici auto se stejným motorem jako jeho kolegové. Nandan odmítl vyloučit, že by se v závěru sezony mohl Paddon objevit i v továrním týmu, avšak úprava motoru podle něj tuto změnu činí méně smysluplnou.

„Hayden už letos jednou v týmu [továrním] jel, když ve Švédsku nahradil zraněného Daniho Sorda. Takže všechno je možné, uvidíme. Ale už poměrně brzy budou všechna tři auta naprosto stejná. Takže nebude moc záležet na týmu, šance budou všude stejné,“ zakončil Nandan.

Vytisknout

Diskuze: Odměna pro Paddona: Od Německa i20 WRC v nejvyšší specifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Pohled na Rally Bohemia z pozice účastníka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud