Ogier se obává především Meekea a Evanse

iM2, 12. listopadu 2015, 16:57 Google+

Podle staro-nového mistra světa, Sébastiena Ogiera, bude třeba o tomto víkendu sledovat hlavně domácí jezdce - Krise Meekea a Elfyna Evanse.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier bude dávat pozor na oba Brity

Ogier bude dávat pozor na oba Brity | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Vloni byl Evans 5. a Meeke 6. Oba jezdci bojují ve Walesu o svoji budoucnost a oba v letošní sezoně vylepšili svá maxima ve WRC (Evans na Korsice 2. místem, Meeke v Argentině vítězstvím). Sébastien Ogier Autosportu řekl: "Myslím, že mohou být hrozbou.

Elfyn odvedl velmi dobrou práci na Korsice a také vloni na této soutěži [Walesu] nejel špatně. Bude mít extra motivaci pokusit se vyjet dobrý výsledek, protože pojede doma. A všichni zároveň víme, že Kris je schopný jet rychle na spoustě soutěží."

Posledním britským vítězem domácí soutěže je Richard Burns. Ten v roce 2000 vítězstvím dokonal hattrick (1998-2000), před ním soutěž také třikrát vyhrál Colin McRae (1994, 1995 a 1997). Francouz ale připomíná, že podmínky seznamovacích jízd neumožňují výhodu domácím jezdcům plynoucí z lepší znalosti prostředí.

img-responsive

Meeke na jednom ze skoků ve Španělsku | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Kdyby nebyly seznamovací jízdy před soutěží, oběma by to hodně pomohlo. Jenže tak už to v současnosti nefunguje. Pravidla jsou stejná pro všechny a všichni tady jedeme jednou do roka. Fanoušci je budou povzbuzovat, což je požene dopředu," říká jezdec Volkwagenu. 

Jenže jak jezdec Citroënu tak jezdec Fordu upozorňují na skutečnost, že v lesích Walesu bude výhodou jet první na trati. "Myslím, že pokud jste třetí na trati, tak jste poraženi," říká Kris Meeke. "Ve Walesu musíte být první na trati. Trať bude každým průjezdem více a více blátivá.

img-responsive

Evans potřebuje ukázat rychlost i na šotolině | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Upřímně si přiznejme, že Ogier letos odvedl při čištění tratí dobrou práci, takže mu nemůžeme zazlívat, že tentokrát bude mít nejlepší pozici," dodal Meeke. Ogier bude chtít letos vyjet hattrick - jeho postoj k této soutěži se během let měnil. Při své premiéře ve WRC (2008 s Citroënem C4 WRC) soutěž vedl než se přesvědčil o záludnostech tratě.

"Jasně, když jsem poprvé přijel, bylo fantastické, že jsem se dostal do čela. Ale podmínky byly neustále hodně obtížné. Na této soutěži potřebujete zkušenosti, abyste byli schopni odhadovat přilnavost. Když jedete pod stromy, je to jiné než na otevřené pasáži. Vždycky ale víte, že to bude klouzat. Byla to těžká rally, kterou jsem moc nemusel. Ale poslední dva ročníky jsem vyhrál a teď už mám soutěž docela rád," dodal Sébastien.

Vytisknout

Diskuze: Ogier se obává především Meekea a Evanse

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Citroën chce udržet druhé místo mezi konstrukétry

Citroën je odhodlaný dát do bitvy o druhé místo všechno

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud