Šéf Hyundai, Nandan, brzdí veškeré spekulace ohledně nominace Sorda

iM2, 13. ledna 2016, 13:47 Google+

Šéf továrního týmu Hyundai, Michel Nandan, se snaží brzdit veškeré spekulace ohledně hierarchie v týmu. Tyto dohady začaly kolovat poté, co byl Dani Sordo jmenován oficiálním pilotem týmu Hyundai Motorsport pro rok 2016, tedy jakousi jedničkou týmu, která odjede za hlavní tým minimálně 10 soutěží.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Michel Nandan snad už ukončil veškeré spekulace

Michel Nandan snad už ukončil veškeré spekulace | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Uvedením jména Daniho Sorda na oficiální soupisce týmů pro MS v rally 2016 se Hyundai postaral o pořádné pozdvižení. Dle pravidel FIA musí každý zapsaný výrobce nominovat jezdce, který za něj odjede minimálně 10 ze 14 závodů sezony. U Hyundai doposud platil za neohroženou jedničku Thierry Neuville, tým ale na výše zmiňované místo nechal napsat zkušeného Daniho Sorda.

Šéf týmu, Michel Nandan, ale nechce připustit žádné debaty o jezdci číslo 1 v týmu jihokorejské automobilky: "Neznamená to, že by Thierry a Hayden nejeli 14 soutěží nebo že by pro tým měli menší hodnotu. Je jedno, kterého jezdce bychom nominovali, pořád by zde byly diskuse a zvěsti o tom proč a na základě čeho jsme se rozhodli," říká Nandan pro 'Motorsport News'.

K věci se už také vyjádřili Thierry Neuville a Hayden Paddon. Belgičan byl přitom vždy považován za hlavního koně značky a v roce 2015 pro ní získal nejvíce bodů. Thierry se neustále považuje za jedničku týmu, i když například v loňském Walesu byl přesunut do B-týmu a za A-tým jeli Paddon a Sordo. 

img-responsive

Letos je za tým nominován Sordo a to díky svým zkušenostem | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Na druhou stranu je třeba vidět fakt, že ve druhé polovině sezony získal nejvíce bodů pro Hyundai právě Novozélanďan Paddon. V Itálii si navíc vyjel svůj nejlepší výsledek, když byl druhý. Také oba dva zbývající jezdci týmu by si tak dle Nandana zasloužili nominaci od týmu, nakonec ale prý rozhodly zkušenosti Sorda. "Dani je nejzkušenějším pilotem v týmu. Je konstantní a rychlý a s ohledem na konstrukterský titul byl dobrým rozhodnutím."

"Mnoho lidí o tomto tématu až moc spekuluje. Pro nás to byla jen jedna věc, jak dodržet pravidla FIA. Ještě jednou bych rád zdůraznil, že v našem týmu není žádný jezdec číslo 1 a chceme všem poskytnout stejné zacházení, abychom na každém závodu z našich jezdců dostali to nejlepší," zakončil Nandan.

Vytisknout

Diskuze: Šéf Hyundai, Nandan, brzdí veškeré spekulace ohledně nominace Sorda

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Stéphane Peterhansel bude ve výsledcích Dakaru veden až do vyřešení případu jen provizorně

Peterhansel zproštěn obvinění, X-Raid se ale proti rozhodnutí odvolal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud