Roma odchází od Mini a míří k Toyotě!

iM2, 29. června 2016, 15:40 Google+

Dvojnásobný vítěz Rally Dakar, Nani Roma, opouští tým X-raid Mini a míří k týmu Overdrive Toyota. Jeho první soutěží s Toyotou bude španělská Baja.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nani Roma (vpravo) v rozhovoru s Carlosem Sainzem (vpravo)

Nani Roma (vpravo) v rozhovoru s Carlosem Sainzem (vpravo) | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Dnes byla oznámena první velká změna ve složení špičkových týmů pro Dakar 2017. Joan "Nani" Roma po pěti letech opouští tým X-raid a míří k týmu Overdrive. Nejen na příštím Dakaru ho tedy už neuvidíme za volantem speciálu Mini, ale za volantem speciálu Toyota Hilux. Debut s tímto vozem si Španěl odbude v červenci na španělském podniku Baja. Tam se na startu kromě jiných potká také s Carlosem Sainzem (Peugeot) a Mikkem Hirvonenem (Mini). 

Nani Roma Dakar dokázal vyhrát už dvakrát. V roce 2004 to bylo ještě na motorce značky KTM, následně pak přešel do kategorie automobilů. Tam se mu podařilo vyhrát v roce 2014 právě s Mini. "Pro mě je to nová výzva v mé kariéře a možnost dále se rozvíjet s tímto vzrušujícím projektem," říká Nani Roma.

img-responsive

Jednou Nani s Mini Dakar dokázal vyhrát... | foto: X-raid

Španěl v minulosti už závodil také s dakarskými speciály značek Mitsubishi a BMW. Teď tedy přidá Toyotu, která byla v minulých letech především v rukou Giniela de Villierse velmi konkurenceschopným náčiním. "Jsem motivovaný jako malé dítě a těším se na testovací jízdy, abych si vypracoval setup pro španělskou Baju. V minulých pěti letech jsem byl spojen s jinou značkou, se kterou jsem byl dvakrát na podiu. Bylo to pět pěkných let s úspěchy, ale také neúspěchy."

"Velmi si cením toho, čeho jsem v těchto letech dosáhl. Ale teď se těším na novou možnost pracovat s Overdrivem a dále vyvíjet auto. Dofám, že budu moci pro Toyotu dosáhnout na první vítězství na Dakaru." Jen připomeňme, že letos skončil Roma na Dakaru po problémech šestý. De Villiers skončil s nejlepší Toyotou na podiu. Ale férově musíme přiznat, že jak Toyoty tak ani Mini neměly na konkurenční tovární Peugeoty.

Vytisknout

Diskuze: Roma odchází od Mini a míří k Toyotě!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče ve fotografii

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud