Ogier: Měli jsme až moc technických problémů, ale jinak jsme měli na vítězství

iMotorSport.cz, 13. dubna 2017, 03:10 Google+

Sébastiena Ogiera o uplynulém víkendu na Tour de Corse zpomalily technické problémy. Úřadující mistr světa ale i přesto dokázal skvělým výkonem získat druhé místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Ogier při výměně kol na své Fiestě WRC

Sébastien Ogier při výměně kol na své Fiestě WRC | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Po RZ7 měl v sobotu odpoledne Sébastien Ogier ztrátu na Thierryho Neuvillea pouhé 2 vteřiny. Konec soutěže měl ale hodně těžký, když nakonec musel tvrdě bojovat s Danim Sordem o konečné druhé místo. "Je to zcela jistě víkend plný vrcholů a pádů. Naštěstí pro nás to skončilo vrcholem s množstvím získaných bodů, více než jsem předvídal. Nedělní ráno nezačalo úplně dobře. V první části dlouhé zkoušky to šlo docela dobře. Ale jednoznačně jsme neměli šanci se přibližit k Thierrymu, a tak jsme se snažili držet dobrý rytmus, ale nic speciálního."

"Asi v polovině speciálky ale auto začalo přicházet o rychlost a začalo to být náročné. V polovině speciálky pak začala být cesta rychlejší a širší, já jsem tam ale neztratil až tak moc času. Pak ale, když začaly být cesty zase užší, tak jsem přišel na to, že mám elektronický problém. Najednou jsme neztráceli jen rychlost, ale také centrální diferenciál byl uzamčený a neměl jsme moc brzdy, v zatáčkách jsme tak měli dost problémů," popisuje svoje nedělní problémy Sébastien Ogier.

"Po té speciálce jsme se propadli za Daniho a já si nebyl jistý tím, jak auto bude fungovat na poslední speciálce. Jedinou věcí, kterou jsme v té chvíli mohli udělat, bylo vyměnit UCE (elektronické pouzdro), ale tým si nebyl úplně jistý tím, jestli to vyřeší naše problémy. Když jsme auto resetovali, tak se to rozběhlo, ale my jsme nevěděli, na jak dlouho. Naštěstí to posledních 10 km na Power Stage vydrželo." Na volantu závodních vozů bývá obvykle knoflík, kterým se tato operace dá udělat. Francouzský pilot pak dal do závěrečné Superspeciálky vše, cílem bylo jednak získat zpět ztracené druhé místo a také body z Power Stage (nakonec získal 4 za druhé místo). 

img-responsive

Seb Ogier na trati Rally Tour de Corse | foto: Red Bull

"Cílem bylo atakovat a pokusit se minimálně zachránit naše místo na pódiu. V cíli té dlouhé speciálky jsme viděli, že s těmi problémy ztrácíme ve srovnání s ostatními asi vteřinu na km. To bylo asi tolik, kolik jsme měli na Craiga [Breena] a Jariho-Mattiho [Latvalu]. Věděli jsme, že tedy musíme tvrdě atakovat, abychom byli na pódiu, což si myslím, že bylo minimum vzhledem k našemu víkendu. Byl jsem rád, když jsem viděl, že auto funguje až do cíle a stejně tak, když jsem viděl, že mám docela nedotáčivé auto. Mohl jsem hodně atakovat a bylo to dostatečné na opětovné získání druhého místa. 22 bodů je pro nás úžasným výsledkem. Na Thierryho jsme tento víkend ztratili jen 4 body. Dokonce zvyšujeme náš náskok v šampionátu, to je pro nás super."

img-responsive

Korsika byla první asfaltovou soutěží sezony | foto: Red Bull

A jak byl Francouz spokojen s výkony svého auta na asfaltu? Vcelku ano, i když neopomněl zmínit množství technických problémů Fordu Fiesta na asfaltu. "Myslím, že jsme tento víkend byli spokojeni s našim rytmem. Myslím také, že věci se pro nás ubíraly správným směrem. Když jsem sem přijel, tak jsem řekl, že mám z auta dobrý pocit a nemyslím, že auto je tak špatné. Myslím, že máme v rezervě nějakou výkonnost. Měli jsme rychlost, abychom se o tomto víkendu mohli popasovat s Thierrym. Byli jsme více méně na stejné úrovni, jen několik vteřinek za ním, když nás v sobotu potkaly ty problémy.

Byli jsme schopni získat vítězství, ale měli jsme množství technických problémů a to nejen na našem voze, ale také na vozech našich týmových kolegů. Je to určitě věc, na které by měl tým pracovat. Nechceme už zažít tuto situaci a být v tak stresové situaci jako byla tato."

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Měli jsme až moc technických problémů, ale jinak jsme měli na vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Matton prozradil, co na voze selhalo

Co zastavilo Meekea na Korsice? Vysvětlení se ujal Matton

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud