Ford hledá rychlost na asfaltu v Srbsku

iAdam, 17. června 2010, 12:50 Google+

Vzpomínáte si, kdy naposled Ford vyhrál asfaltovou soutěž? Loeb od nástupu k továrnímu Citroenu jasně ukazuje, kdo má na asfaltech navrch. Hirvonen by to rád změnil a i pro to se vydal do Srbska na rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Od roku 2004 vyhrál Loeb pro Citroen prakticky každou safaltovou soutěž. Jedinou výjimku tvoří úspěch Marcuse Gönholma na Monte Carlo v roce 2006 - až dosud jediné vítězství současné generace Focusu na asfaltu! Nyní má celý kolotoč šampionátu WRC pauzu, 9. až 11. července je však na programu asfaltová soutěž v Bulharsku. Tovární tým Fordu pojal přípravu na tento podnik velmi svědomitě - poslal Hirvonena na Srbskou rally.

"Doufáme, že nám to usnadní práci," říká Malcom Wilson, vedoucí muž M-Sportu. "Stále jsme měli pocit, že na šotolině jsme konkurenceschopní. Tak jsme si řekli: Dobře. Nyní najděme to poslední, co nám chybí na asfaltu! To je to, co zde děláme."

Srbská rally se velmi hodí jako příprava na Bulharsko. "Slyšeli jsme, že v Bulharsku má být velmi různorodý povrch tratí. Jeden den by měl být velmi rozlámaný, plný výmolů, ale další dny poměrně hladký. To je přesně ten typ, na kterém bude Mikko v Srbsku jezdit," dodává Wilson.

Oslovený Hirvonen sice má od cesty na Balkán svoje očekávání, ale kvůli současné převaze Citroenu na vítězství v Bulharsku nemyslí. "Doufám, že se nám podaří najít takovou rychlost, abychom mohli bojovat o stupně vítězů. Vítězství je samozřejmě náš sen, ale neví, zda ne příliš optimostický."

Vytisknout

Diskuze: Ford hledá rychlost na asfaltu v Srbsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

sarrazin, stéphane

Srazzin se vrací do IRC aby posílil Peugeot

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud