Tým Subaru před Portugalskem

Marek Šteigr, 24. března 2007, 19:40 Google+

Subaru World Rally Team se po Mexické rally vrací zpět na evropskou půdu, kde ho o příštím víkendu čeká start na Rally Portugal. Tato soutěž se po šestileté odmlce opět vrací do kolotoče Mistrovství světa v automobilových soutěžích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Soutěž, která bude zahájena již tento čtvrtek bude teprve druhou, do níž tým Subaru nasadí nový model vozu Subaru Impreza WRC 2007. Tým poprvé představil tento vůz na Mexické rally začátkem března a posádka Petter Solberg – Phil Mills až do svého odstoupení v šesté rychlostní zkoužce vedla celkové pořadí rally. Druhá dvojice týmu Subaru jedoucí ve složení Chris Atkinson – Glenn Macneall dovezla nový vůz do cíle celé soutěže na solidním pátém místě. S ohledem na výsledky šotolinové Mexické rally vedení týmu doufá že v Rally Portugal, která se jede také na nezpevněném povrchu, obě posádky využijí poznatků a zkušeností s novým vozem a dosáhnou na co nejlepší bodované umístění.

Rozdíl mezi Portugalskou rally, která na jezdce čeká v letošním roce a tou která byla součástí mistrovství světa do roku 2001 je velký. Největší odlišností „staré“ a „nové“ Portugalské rally je její umístění. Do roku 2001 se totiž centrum soutěže nacházelo na severu země, oproti tomu letos se celá rally odehrává v jižní části Portugalska. Všechny startující posádky tak budou závodit na pro ně zcela nových rychlostních zkouškách. Jezdci týmu Subaru zahájí tréninkové jízdy v úterý a pokračovat budou ještě ve středu, stejně jako všechny ostatní přihlášené posádky.

Jak již bylo zmíněno, Subaru World Rally Team nasadí do této soutěže dva vozy Impreza WRC 2007. S číslem sedm odstartuje Petter Solberg a číslo osm bude mít na dveřích Chris Atkinson. Oba jezdci by rádi navázali na nemalé úspěchy značky Subaru dosažené v minulosti na tratích Rally Portugal. Carlos Sainz, Colin McRae a Richard Burns zde totiž s vozy této značky v minulosti triumfovali.

Ředitel SWRT Richard Taylor uvedl: „Celý tým byl velice spokojený s výkonem nového vozu na Mexické rally. Od té doby jsme opět zapracovali na vylepšení některých detailů před Portugalskem. Našim cílem před touto rally je umístění obou posádek v první pětce celkového pořadí a když půjde vše hladce rádi bychom dosáhli na umístění na stupních vítězů. Navíc fakt, že téměř pro všechny jezdce je trať nová nám dává ještě větší šance na úspěch.

Jednička týmu Petter Solberg k závodu v Portugalsku říká: „Po našem výkonu v Mexiku se do Portugalska opravdu těším. Soutěž bude pro všechny nová a bude jistě zajímavé sledovat naší konkurenceschopnost během závodu. Vývoj našeho vozu po Mexické rally pokračoval, takže teď uvidíme jestli budeme na tratích rychlostnícjh zkoušek zase o něco rychlejší. Pravdou je, že neznáme rychlostní zkoušky, ty nezná nikdo, ale my uděláme všechno pro to, abychom společně s týmem dosáhli co nejlepšího výsledku.

Chris Atkinson k těmto vyjádřením dodává: „Bude zajímavé sledovat jak se v praxi osvědčí nové poznatky získané v Mexiku. Společně s inženýry jsme zapracovali na vylepšní motoru naší Imprezy WRC 2007 a jsem si jistý, že to nás opět posune o trochu blíž naší snaze o co nejlepší umístění. Jediné co bychom možná potřebovali je trochu více času na testování, ale myslím si že i tak máme dobrou představu o fungování vozu na nezpevněném povrchu.

Tisková zpráva swrt.com

Foto: swrt.com

 

 

Vytisknout

Diskuze: Tým Subaru před Portugalskem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Vysočina 2007 - anotační foto

Rally Vysočina 2007

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud