Do Monaka se sjede ke 20 vozům WRC

iAdam, 23. prosince 2007, 11:43 Google+

Subaru překvapivě přihlásilo na úvodní soutěž mistrovství světa, prestižní Rallye Monte Carlo, pouze dva vozy. Nad budoucností Xaviho Ponse tak zatím visí otazník.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Dohromady dostali pořadatelé zatím 49 nominací, přitom rovných 19 je nejvyšší specifikace WRC. Mluví se ještě o tom, že by se mohl objevit ještě jeden vůz nejvyšší specifikace, a to pokud by se přihlásili na domácí závod s vozem Peugeot 307 WRC Francois Delecour se spolujezdcem Denisem Giraudetem. Startovní číslo 1 si na svém Citroënu C4 WRC poveze úřadující mistr světa, Francouz Seb Loëb, následovaný španělským kolegou, Dani Sordem.

Tovární tým Fordu letos sází na mladé Finy a vedle zatím jezdecky ne docela vyzrálého Mikko Hirvonena posílá do zahajovacího boje mladého Jari-Matti Latvalu. Jako letos, tak i příští rok, by měl se třetím továrním vozem Fordu startovat Khaldi al-Qassimi.

Oproti tomu u Subaru chybí nominace třetí tovární posádky, tedy Xaviho Ponse. Petter Solberg a Chris Atkinson nastoupí na start zatím s přechodným modelem. Budoucnost Xaviho Ponse je tedy zatím nejistá, protože by neměl nastoupit ani ve Švédsku.

Stobart nasadí na start hned čtyři své jezdce. Vedle Itala Gianluigi Galliho a Belgičana Francoise Duvala by to měl být Henning Solberg a Matthew Wilson. Všichni na voze Focus WRC.

Suzuki budou podle plánu reprezentovat, tak jako celou nastávající sezónu, Švéd Per-Gunnar Andersson a jednička týmu, Fin Toni Gardemeister.

Dalšími vozy WRC ve startovní listině jsou Citroen Xsara WRC Conrada Rautenbacha, a dále také Peugeoty 307 WRC jezdců Jean-Marie Cuoqa, Laurenta Carbonaroho a Philippeho Rouxe a další Peugeot, tentokrát 206 WRC, jezdce Romeyera. České fanoušky určitě potěší i účast českého vozu Škoda Octavia WRC, se kterým pojede Errani.

Bohužel se Monte Carlo 2008 bude muset obejít v nejvyšší kategorii bez českých posádek. Jan Kopecký již odložil svoji zastarávající Fabii WRC a letos se bude soustředit na starty s vozy S2000 ve stále oblíbenějším šampionátu IRC.

Vytisknout

Diskuze: Do Monaka se sjede ke 20 vozům WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Wilson, Matthew

Stobart Ford oznámil svoji jedničku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud