Těžká soutěž pro Ford v Argentině

Tomáš Urban, 31. března 2008, 11:43 Google+

Po prvních třech rychlostních zkouškách ve vedení a nakonec Ford jen bodově paběrkuje. Tým hodnotí Rally Argentina.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Šéf týmu BP Ford Malcolm Wilson popsal Argentinskou rally, jako nejhorší soutěž, kterou tým absolvoval od rally China 1999, kdy oba fordy odstoupily v první rychlostní zkoušce.

"Očekávali jsme, že dovezeme dobré body pro Ford, i pro jezdce. Těžká situace zapříčinila, že nemáme skoro nic, ale i to je poučení pro příští podniky, " říká Wilson.

Mikko Hirvonen pohodlně vedl, dokud netrefil skálu a tím poškodil pření rameno a tlumič, což vedlo k odstoupení. V sobotu nastoupil sedmadvacetiletý Fin v rámci superrally, což mu nakonec vyneslo pátou příčku. Argentinu tak v celkovém pořadá opustil na druhém místě, pět bodů před Loebem.

"Po pátečních problémech jsem nevěřil, že se mohu dostat vpořadí takhle vysoko. Jsem rád, že ikdyž Loeb vyhrál, tak nás nepředstihl v celkovém pořadí," říká Hirvonen. Argentinu opustil druhý v celkovém pořadí, pět bodů před Loebem.

"Jsem celkově ale hodně zklamaný, protože jsme měli zaděláno na skvělý výsledek, neřku-li na vítězství. S tím náskokem jsem jel sice opatrně, ale asi i to bylo málo," komentuje svů výkon Hirvonen.

Druhá posádka pilota Jari Matti Latvaly měla také problémy v pátek. Provedli kolostřešní kombinaci a ztratili dvět minut. V sobotu se po nárazu na kámen dostali hodiny a nemohli nastartovat vůz, takže šli do superrally. V neděli se jim velmi dařilo, vyhráli jedenadvacátou rychlostní zkoušku a vyjeli dva body pro Ford v poháru konstruktérů. Celkově skončili dvanáctí.

" Z mého představení jsem zklamaný, ale myslím, že byly velmi těžké podmínky, a to rozhodlo," říká Latvala a pokračuje "Velmi těžko jsem se adaptoval na rozdílné cesty rychlostních zkoušek, ale jsem velmi překvapený a spokojený, že i při té bídě jsme dovezli dva body do poháru konstruktérů. každopádně nechápu, že motor po nárazu na kámen prostě nešel nastartovat, když všechny kontrolky ukazovaly bezvadný stav. Taktéž pro pneumatiky to byl velký test,"  uzavírá povídání Latvala.

Celý tým ford se již pilně připravuje na nadcházející podnik Mitrsovství světa Jordánskou rally.

Vytisknout

Diskuze: Těžká soutěž pro Ford v Argentině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Tarabus, Jaromír

Asfaltová premiéra s vozem S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud