Rossi neplánuje přestup do WRC

Tomáš Musil, 13. listopadu 2008, 19:40 Google+

Jelikož už sezona v Moto GP skončila, mohl se Valentino Rossi naplno pustit do testování Fordu Focus WRC, se kterým se zúčastní závěrečné letošní soutěže WRC, Rally Wales, i Rallysprintu v Monze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Rossi po dvou letech opět usedl do vozu WRC, ale namísto Imprezy si nyní zvyká na Focus. Během úterního testování odjel pouze 80km, protože Rossiho let z Itálie měl zpoždění, a mohlo se tak začít až odpoledne. I tak se však podařilo týmu nějaké věci naladit podle představ letošního motocyklového šampiona. Po ruce byl navíc i Matthew Wilson, který pomáhal Rossimu v lepším sžití s autem. Ještě než se Rossi ukáže v Británii, jako testovací podnik mu bude sloužit Monza Rally Sprint, který se jede během následujícího víkendu. I tak je Italovým hlavním cílem zabodovat ve WRC a zlepšit svoje dosavadní maximum, kterým je jedenácté místo.

“Opět jsem pocítil hodně emocí, protože už je to nějaký pátek, co jsem za volantem vozu WRC neseděl. Dnes jsme testovali především v lese, příští víkend máme na programu Monzu a jako závěr nás čeká prosincová Rally Wales. Oproti Impreze je tu pár rozdílů včetně pneumatik. Ale auto je velmi rychlé a musím vyzdvihnout především sílu motoru. Měl jsem z toho dobrý pocit. Mým cílem je vylepšit své dosavadní maximum, ale hlavně dojet do cíle. Možné účinkování ve WRC rozhodně nevylučuji, ale myslím, že něco takového bude možné, až seknu s motorkami. Kdy to bude, to zatím nevím. Stále mám smlouvu na další dva roky, co bude pak, se uvidí,” uzavírá Rossi. 
Vytisknout

Diskuze: Rossi neplánuje přestup do WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Semerád, Martin

Exklusivní rozhovor s Josefem Semerádem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud