Alen: Meeku těš se!

iM2, 11. prosince 2008, 15:36 Google+

Jezdec továrního týmu Abarth Anton Alen varuje Krise Meeka, aby rozhodně neočekával jednoduchý rok v IRC. Podle servru Rallye-Info.com by měl Meek mít domluveno minimálně 8 z 12 závodů v barvách týmu Kronos.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mekkovi je Kronos již docela známým týmem, protože pro ně jezdil v roce 2005 v JWRC. Anton, syn rallyové legendy Marrka Alena, řekl v jednom rozhovoru toto: „Nejtěžší závody byly na asfaltu. To hlavně proto, že je zde většinou víc dobrých soutěžících, ovšem i závody na šotolině nejsou lehké, zvláště rally v Rusku. Meek je už ale zkušený natolik, aby si uvědomil, že to nebude jednoduché.“

Finský jezdec, který do IRC nastupuje za volantem Punta, letos dokončil šampionát na pátém místě. Na body ovšem výrazně prohrál se svým vysoce ceněným kolegou Bassem. Jednička Abarthu rozdrtila Fina v poměru 2:1. Alen společně s Bassem doufají v rozsáhlé úpravy, které budou přes zimu na Puntu provedeny, a které by měly zvýšit jeho spolehlivost. Zároveň Fiatu nahrává stavba kalendáře pro rok 2009, kde se nachází víc šotoliny.

Meek by měl zahájit svoji sezonu na Rallye Monte Carlo, kde se očekává nasazení až 5ti Peugeotů 207 S2000 týmem Kronos. Dalšími jezdci týmu Kronos budou Freddy Loix a Nicolas Vouilloz, kteří budou doplněni o francouzského výherce projektu "BF Goodrich Drivers Team". Dalším jezdcem by mohl být Patrick Snijers, který jel s BFG 207 na Ypres Rally minulý červen a který projevil velký zájem o vstup do IRC v roce 2009.
Vytisknout

Diskuze: Alen: Meeku těš se!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Peugeot

Quesnel přebírá kontrolu nad Peugeot Sport

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud