Roma překvapený, ale šťastný

iM2, 3. ledna 2010, 12:38 Google+

Nani Roma i přes drobné potíže s motorem vyhrál včerejší úvodní etapu Rally Dakar 2010. Také jeho týmový kolega, Stéphane Peterhansel, je zatím spokojený.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Dakar

Rally Dakar | foto: Jindra, Jaroslav

Sdílejte článek

První etapu Rally Dakar nevyhrál žádný z horkých favoritů. Naopak jezdec, se kterým někdo možná až tak moc nepočítal. Španěl Nani Roma na BMW X3 týmu X-raid získal první etapové vítězství na cestě z Colonu do Cordoby. Nani soupeřům nejvíce ujel v druhé části 199 km dlouhé etapy, když průběžně druhý Carlos Sainz na továrním VW Touaregu ztrácí 2:07 minuty.

Roma, který profitoval z jeho páté startovní pozice, však sám s takovou rychlostí nepočítal. „Na konci jsme byli naším časem opravdu překvapeni. Zhruba v polovině etapy jsme měli problémy s motorem. Musel jsem zastavit a zkontrolovat to. Nakonec to nebyl žádný velký problém. Byl to nějaký elektrický problém, ale auto i tak fungovalo dobře a já se v tom radši nechtěl moc angažovat,“ řekl Nani Roma.

Také rekordman v počtu vítězství na Dakaru, Stéphane Peterhansel, který (stejně jako Roma) přestoupil po odchodu Mitsubishi do týmu X-raid, byl s prvním dnem spokojený. Jeho ztráta je 2:50 minuty a je třetí. „Tak zhruba polovina etapy byla překrásná, jelo se takovým zeleným údolím. V jednom místě jsme dostali smyk a trošku jsme vylétli z trati zůstali tam zaklínění. Pak jsme ztratili trochu času, když jsme hledali cestu, jak se odtamtud dostat, protože tam bylo málo místa. Každopádně to byla pěkná zkouška, hodně pestrá."

Vytisknout

Diskuze: Roma překvapený, ale šťastný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Gordon sní o vítězství na Dakaru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud