Uvažuje Peugeot o návratu na Dakar s Peterhanselem, Sainzem a de Villiersem?

iM2, 11. března 2014, 13:54 Google+

Mezi lety 1987 a 1990 získal Peugeot čtyři vítězství na Dakaru. Dle nejnovějších zpráv bychom se na Dakaru 2015 mohli dočkat továrního týmu Peugeotu se sestavou Carlos Sainz, Giniel De Villiers a Stéphane Peterhansel, značka by svůj záměr vrátit se na Dakar měla oznámit ke konci měsíce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Garcia Ojeda, Enrique

Garcia Ojeda, Enrique | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Oficiální potvrzení zatím nikdo nemá, ale už delší dobu je takovým špatně střeženým tajemstvím to, že Peugeot se chce vrátit na Dakar. Španělský list AS teď přišel s dalšími detaily a kromě jiného také prozradil to, kteří jezdci by měli barvy Peugeotu na Dakaru hájit. Konkrétně by se mělo jednat o Carlose Sainze, Giniela de Villierse a Stéphana Peterhansela. Pokud by tomu tak opravdu bylo, tak by měl Peugeot smluvně zavázány tři dřívější vítěze této slavné soutěže.

Dříve se hodně mluvilo také o Sébastienovi Loebovi, o tom se teď ale nikdo nezmiňuje. Dle předběžných informací by měli Francouzi nasadit Peugeot 2008 v kategorii Buggy a celý projekt by měl mít podporu Red Bullu. První testy by měly proběhnout v září v Maroku. Peugeot má přitom na co navazovat - mezi lety 1987 a 1990 na Dakaru získal čtyři vítězství v řadě.

A pokud by opravdu v barvách Peugeotu nastoupili tito jezdci, tak by měli velice silný kádr. Vždyť Peterhansel Dakar vyhrál jedenáctkrát (šestkrát na motorce a pětkrát s autem). Letos se musel po týmovém příkazu spokojit s druhým místem. Také Carlos Sainz už na Dakaru vyhrál a sice v roce 2010 s VW Race Touaregem. Letos jel s buggy SMG a nedopado to dle jeho představ, když chvíli i vedl, pak měl ale nehodu na spojovací etapě. I Jihoafričan, Giniel de Villiers, na Dakaru už vyhrál - v roce 2009 také s Touaregem a pak má na svém kontě ještě několik druhých míst. Letos dojel se svou Toyotou Hilux za třemi Mini na čtvrtém místě. 

Vytisknout

Diskuze: Uvažuje Peugeot o návratu na Dakar s Peterhanselem, Sainzem a de Villiersem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Hyundai

Nandan: Podium je nesmírně významné

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud