Něžné pohlaví v rally - velmi si to užívám

Roman Hanák, 6. prosince 2007, 21:17 Google+

AKTUALIZOVÁNO: Mnoho žen které usednou do závodního vozu rozhodně není, ale mezi ně nepatří Martina Škardová se kterou jsme připravili krátké povídání o její dosavadní kariéře a také o zajímavém kalendáři který připravila pro fanoušky rally. KONTAK NA OBJEDNÁVKU KALENDÁŘE NALEZNETE NA KONCI ČLÁNKU.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sýkora, Jan - Škardová, Martina

Sýkora, Jan - Škardová, Martina | foto: Balcar, Robert

Sdílejte článek

Martina jezdí od počátku svého závodění s Janem Sýkorou a tvoří již sehraný pár, který se pravidelně zúčastňuje našich šampionátů v rally. Martina nám řekla něco o svých začátcích a také o plánech do příští sezóny.
 
Martina: Jako aktivní účastník rally jsem se stala poté, co jsem poznala Honzu Sýkoru. Ten měl v té době za sebou asi 3 starty se svoji Škodou 120. Oba jsme tedy byli nováčci a společně se od začátku učili. Náš první společný start byl v roce 2003 překvapivě rovnou s Mitsubishi Lancer EVO V. Dále jsme závodili s Felicíí, se kterou byly také velmi atraktivní průjezdy, bohužel však tato třída, do které se Felicie řadí, není příliš medializována, proto jsme jen těžko sháněli sponzory. Touha závodit se silnějším vozem nás opět přivedla k Mitsubishi, avšak vyšší vývojové řady, tedy EVO IX, se kterým bychom měli absolvovat celou sezonu 2008 ve sprintech, případně některých vybraných velkých závodech pod týmem Fox Cargo Milana Lišky.
 
Zajímalo nás také jestli Martina někdy přemýšlela o tom že by usedla za volant?
M: O tom, že bych usedla na místo řidiče, jsem přemýšlela již mnohokrát. Jen si myslím, že styl mé jízdy by byl ve smyslu-držet stále plný plyn, jen abych vyhrála a následné řešení krizových situací by bylo nad mé síly :-) Takže se prozatím držím papíru, ale do budoucnosti se uvidí. Jinak řídím moc ráda.
 
Jak se cítíte v prostředí plném mužů?
M: Atmosféra závodů se mi moc líbí. V takové společnosti je skoro vždy atmosféra přátelská a vzhledem k tomu, že studuji porodní asistentku a jsme celá třída holek, tak si to plně užívám...někdy i využívám:-)
 
Martina Škardová připravila fanouškům rally milé překvapení v podobě kalendáře plného fotografií kde spojila své tělo a motorismus v ucelený prvek. Jak jste se k takovému nápadu dostala?
M: Právě proto, že je rally především mužská záležitost, vytvořit takovýto kalendář mi připadalo na místě. Chtěla jsem zkusit kombinaci ženskosti s prvky rally a doufám, že se mi to alespoň trochu podařilo. Kalendář nafotil a vytvořil Petr Frýba a já jsem s jeho finální podobou velmi spokojená.


AKTUALIZACE: Reakce na rozhovor s Martinou Škardovou, které se týkali především jejího kalendáře na rok 2008 nás přiměly k jejímu opětovnému kontaktování. Výsledek je takový, že nám Martina poskytla svojí emailovou adresu na které si daný kalendář můžete objednat. Cenu i další podrobnosti můžete zjistit na adrese: martina.skardova@centrum.cz.   Na téže adrese můžete kalendář i objednávat.

Vytisknout

Diskuze: Něžné pohlaví v rally - velmi si to užívám

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Sláva vítězům, čest poraženým

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud