"Těšíme se na rulandské šedé"

Tomáš Urban, 8. června 2011, 09:08 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Martina Daňhelová se svým otcem se těší na Rally Hustopeče a jak plavaly M+M v Krumlově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Daňhelová, Martina

Daňhelová, Martina | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Domácí soutěž zakončená čtvrtým místem ve třídě, velmi pěkný výsledek, jak se ti plavalo na tratích Krumlova?  Vypadá to, že voda vyhovuje?
S výsledkem jsme velmi spokojené. Lze se říct, že nejlepší výsledek naší kariéry, taky oslava tomu odpovídala :) Deštivé počasí nám velmi nahrálo do karet, jelikož se rázem smazaly rozdíly mezi Polem a Hondami. Celý trénink jsme absolvovaly za perného slunečného počasí v pohodovém tempu, ale to jsme ještě netušily, jaké podmínky na trati nás čekají při ostrém závodě. V pátek jsme se probudily do deštivého rána a obloha ani při nejmenším nenaznačovala, že by se chtěla vyjasnit. Na druhou stranu by bylo velmi podezřelé, kdyby na Krumlov aspoň jeden den nezapršelo. Vyrazily jsme na první rychlé úseky s velkou rezervou, jelikož jsme netušily, jaké nástrahy nás za každou zatáčkou čekají. Zejména v nočních vložkách jsme měli oči na stopkách a nevěřily, kde se vytahané bláto a kamení na trati vzalo. Páteční etapu jsme v silné konkurenci dokončily na čtvrtém místě ve třídě a mohly jsme si tak v klidu jít ve tři ráno na chvilku odpočinout před startem do druhé etapy. Také v sobotu se celý den obloha neumoudřila a bojovaly jsme mezi provazy deště. Polo se ukázalo být kvalitně připravené a nakonec jsme uhájily čtvrté místo ve třídě a odvezly jsme si pohár za první místo jako dámská posádka. Na cílovou rampu jsme dorazily s nesmírnou únavou, kterou však rázem přebila euforie z úspěšně dokončeného nejtěžšího závody v naší kariéře.

Mnoho posádek mělo problémys mlžením čelního skla, jak jste na tom byly vy?
Samozřejmě ani nám se tento problém nevyhnul, ale rychle jsme to vyřešily spuštěním větráku na čelní sklo, tak na trati to celkem šlo.
 
Která z mnoha náročných zkoušek se ti nevíce líbila nebo povedla?
Nejvíce si užívám Kohout-Ján. Je to dlouhá technická zkouška a vždy se mi na ní povede pěkný čas, i když jedu v klidu zejména v takovém psí počasí. Už loni mi nečekaně sedla a i teď se Polo ukázalo, že zde umí potrápit Hondy :) 

Už v pátek startujete na Hustopečích jak se těšíš na rally mezi vinicemi?
Těším se vždy na každý závod. Sice teď bych se měla spíše věnovat přípravě na státní zkoušku ve škole, ale musíme najíždět kilometry a sbírat cenné zkušenosti. 

Startuješ zde poprvé, co očekáváš od tratí, sledovala jsi onboardy?
Rulandské šedé jako občerstvení na přejezdu? :) Říká se, že je to rychlé a auto dostane zabrat, ale zvýhodněné startovné a dvoudenní soutěž bylo velké lákadlo. Rozhodně budeme bojovat za každých podmínek.

Žluté VW Polo bude mít na Agrotec Rally Hustopeče startovní číslo 51.
 

Vytisknout

Diskuze: "Těšíme se na rulandské šedé"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally argentina

Rally Argentina 2012 jako malý Dakar?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud