Rally Argentina 2012 jako malý Dakar?

iAdam, 7. června 2011, 19:54 Google+

Argentinci přili se zajímavou myšlenkou. Svůj podnik v mistrovství světa by rádi již příští rok výrazně přitvrdili. Mohl by tak trvat šest dní a na rychlostkách by jezdci najezdili i 500 km.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally argentina

rally argentina | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Mistrovství světa by se tak mohlo vrátit do zlaté éry rally, kdy délka jedné soutěže bývala i přes 600 km a trvala klidně pět dní. V sedmdesátých a osmdesátých letech nebylo výjimkou ani třicet a více RZ. A právě v podobném duchu by chtěli argentinští pořadatelé svoji soutěž oživit. A u Jeana Todta, prezidenta FIA, se setkali s pozitivním ohlasem. Jemu se líbí, že by soutěže byly opravdovou prověrkou nejen výdrže materiálu, ale i lidských sil.

Již příští rok by tak soutěž v Argentině mohla čítat 500 ostrých kilometrů, které by byly rozloženy do šesti dnů. Pořadaté jsou také hrdi na to, že by takto mohli uspořádat jakýsi "malý Dakar". Soutěž by ale nepořádali sami, některé vložky by se jeli i v Uruguayi a v Brazílii.

"Potvrzené to ale nebude dříve, než v listopadu. Do té doby se ještě může stát spousta věci," řekl ředitel soutěže David Eli serveru Maxrally. "Máme ale šanci vytvořit něco velmi zajímavého."

Takovýto podnik by byl jednoznačně velkým oživením šampionátu. Na druhou stranu třeba Rally Safari, která byla jako poslení v mistrovství světa podobným "dobrodružstvím", musela v kalendáři WRC skončit. Důvodem byly samozřejmě vysoké náklady.

A právě proto se taková soutěž mezi týmy setkává se smíšeným hodnocením. Před vysokými náklady varoval například Malcolm Wilson, když poukázal, že zejména soukromé týmy by na takový podnik nemusely mít dostatek financí.

 

Zdroj: MaxRally

Vytisknout

Diskuze: Rally Argentina 2012 jako malý Dakar?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav - Uhel, Petr

FOTO: Václav Pech jun. před Rallye Hustopeče otestoval Mini

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud