Sparrow Racing Team zahájil sezónu na Valašce

Tomáš Urban, 8. dubna 2009, 18:19 Google+

Až o posledním březnovém víkendu začal při tradiční Cetelem Valašské Raly letošní ročník mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Na rychlostní zkoušky do okolí Valašského Meziříčí se vydal i hodně početný tým Sparrow.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Smékal, Egon - Mastacan,Jan

Smékal, Egon - Mastacan,Jan | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Královskou třídou pro Sparrow Racing Team bývá tradičně N2, ve které se představují stájové Hondy Civic Vti. Velmi náročné povětrnostní podmínky, které v letošním roce na východě Moravy panovaly, udělaly z páteční etapy závodu doslova pneumatikovou loterii. Všichni tři týmoví jezdci zvolili pro první sekci zkoušek řezané slicky, což se posléze ukázalo jako špatná volba. Pro duhou sekci už měli všichni mokré pláště, do soubojů na oplátku vstoupil více či méně hustý déšť a mlha. S typicky aprílovým počasím si nejlépe poradil domácí offroadový specialista Jaroslav Pešl, který má v letošní sezóně v plánu starty v kompletním seriálu rallysprintů, kde bude patřit k největším favoritům. Naopak největší papíroví favorité třídy N2 Václav Dunovský a Jan Jakubec tentokráte zůstali díky počasí stranou. Lépe nakonec dopadl nakonec bronzový obhájce loňského titulu Václav Dunovský, bramoborová příčka zbyla na Jana Jakubce.

Po krátké odmlce jsme měli možnost vidět na českých tratích opět týmový Suzuki Ignis S1600. Za volant do něj usedl po roční pauze opět zlínská dvojice Milan Kneifel – Radim Strnad. I oni zvolili pro první sekci řezané slicky, což se ukázalo jako katastrofální volba. Pro poslední tři zkoušky první etapy pak využil, stejně jako zbytek startovního pole, pneumatiky do mokra a na časech to bylo znát. V závěru jej lehce zbrzdily problémy s alternátorem, které se podařilo v servisu opravit. Celkově vystoupení v okolí Valašského Meziříčí stačilo pro Kneifela na druhé místo ve třídě i skupině, což je výborný výchozí bod pro začátek sezóny. Dalším startem této posádky se Suzuki Ignis S1600 by měla být květnová Rallye Český Krumlov.

Po zimní pauze usedl do závodního Mitsubishi Lancer Evo IX také Petr Trnovec. I jemu nehrály do noty náročné podmínky v okolí Lešné i přehrady Bystřička, navíc se sžíval s novým spolujezdcem Miroslavem Staňkem. I přes tyto handicapy si Petr Trnovec nevedl vůbec špatně a v extrémně nabité konkurenci skončil na osmadcvacátém místě, když dokázal porazit i řadu mnohem zkušenějších pilotů. Velkým favoritem třídy N3 byl Egon Smékal, který si společně s Janem Mastacanem dělal při použití nové převodovky velké naděje na skvělé umístění. To se mu zpočátku i dařilo, na šestém rychlostním testu však sklouzl do příkopy a okolo nebyli diváci, kteří by jej dostali zpět na trať.

Po úvodní etapě se všechny posádky těšily na pěkné souboje na náročných sobotních zkouškách v okolí Štramberka. Bohužel, nehoda na úvodní rychlostní zkoušce ukončila soutěž. Je to obrovská tragédie a celý Sparrow Racing Team by rád vyjádřil upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Sparrow Racing Team se představí opět již koncem příštího týdne na Mogul Šumava Rallye Klatovy. Do Hondy Civic Type R ve třídě N3 opět usedne Egon Smékal, do týmových Civiců Vti by měli usednout Václav Dunovský, Jan Jakubec, Dan Vladyka a nejspíš i Jiří Pertlíček jun. Rádi bychom touto cestou také apelovali na diváky automobilových soutěží, aby nehazardovali se svým životem a užívali si takový krásný sport, jakým rally bezesporu jsou, z bezpečných míst.

Vytisknout

Diskuze: Sparrow Racing Team zahájil sezónu na Valašce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Zedník, Petr - Pražák, Milan

Do konce roku bude Fiesta S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud