Tomáše Engeho čeká druhá soutěž v barvách CNG Seznam.cz Rally Teamu

BPA, 17. července 2009, 17:48 Google+

Ve středu se nedaleko Příbrami uskutečnil test CNG Seznam.cz Rally Team. Nově sestavená posádka Tomáš Enge – Michal Ernst se totiž podruhé v krátké době představí v Mistrovství České republiky sprintrally; s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG se o víkendu zúčastní Horácké Rally Třebíč.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zatímco Rallysprint Kopná sloužil na počátku července oběma závodníkům zejména k doladění vzájemné souhry, při testu před Horáckou Rally zkoušel Tomáš Enge různá nastavení plynového Lanceru EVO IX. Motor na stlačený zemní plyn již prokázal své kvality na soutěžích v Lužických horách a na Kopné, ke slovu proto přišlo hledání optimálního nastavení podvozku modrobílého soutěžního speciálu.

Ke konci náročného dne zavládla v CNG Seznam.cz Rally Teamu spokojenost: Tomáš Enge společně s techniky a mechaniky společnosti Charouz Racing System dokázal najít optimální set-up vozu s alternativním pohonem, s nímž bude tým dále pracovat na letošním ročníku Horácké Rally Třebíč. 

Tomáš Enge: "Na základě poznatků z Kopné jsem během testu chtěl vyzkoušet některé nové věci tak, abych si s CNG Mitsubishi lépe rozuměl. Na řadu proto přišly různé varianty nastavení tlumičů, pružin a stabilizátorů. Zkoušeli jsme různé varianty map motoru i středního diferenciálu. S výsledkem dnešního testování jsem velice spokojen, z tohoto pohledu hodnotím přípravu na Třebíč velice kladně. Zároveň se těším, že  s vozem poháněným stlačeným zemním plynem opět postoupíme dál v našem vývojovém programu."

Michal Ernst: "Testovací úsek jsme vybrali záměrně, je totiž hodně rozbitý a výborně simuluje podmínky klasické české uskákané rychlostní zkoušky. I díky tomu se nám podařilo udělat pokrok v nastavení vozu, zejména pak podvozku. Mitsubishi se chová podle Tomášových představ, to je velice důležité. V krátké době to pro nás dva bude druhý závod, měli bychom být sehranější. V Třebíči navíc nebude tolik místních specialistů jako na Kopné, zároveň nás čeká několik nových vložek, které se dlouho nejely. Proto si myslím, že s naším CNG Lancerem můžeme pomýšlet hodně vysoko."

Video z testu před Horáckou rally 2009 naleznete na youtube kanálu SPORT 5

CNG Seznam.cz Rally Team je první stájí, která v České republice nasazuje do automobilových závodů vůz poháněný stlačeným zemním plynem (CNG). CNG je jako alternativní palivo pro pohon automobilů stále populárnější. Jedná se o moderní, ekologicky čistou, ekonomicky výhodnou a bezpečnou alternativu benzínu a nafty. CNG Seznam.cz Rally Team se prostřednictvím své účasti v MČR sprintrally snaží především o prezentaci využití stlačeného zemního plynu jako paliva a tím podpořit jeho oblibu u široké motoristické veřejnosti. Vůz Mitsubishi Lancer EVO IX CNG prokázal své schopnosti hned při svém debutu na Rally Lužické hory, kde posádka V. Pech jun. – P. Uhel obsadila čtvrté místo absolutně. Úkolem dvojice Tomáš Enge – Michal Ernst bude ve zbytku sezony domácího šampionátu sprintrally přispět k vývoji závodního auta na stlačený zemní plyn a dále demonstrovat možnosti alternativního pohonu.

Horácká Rally Třebíč se jede v sobotu 18. července. Na programu je deset rychlostních zkoušek, první z nich startuje v 9:24 hodin. Na cílové rampě by se měla vítězná posádka objevit kolem 17:30 hod. Posádka Tomáš Enge – Michal Ernst poveze na svém Mitsubishi Lancer EVO IX CNG startovní číslo 11.

Vytisknout

Diskuze: Tomáše Engeho čeká druhá soutěž v barvách CNG Seznam.cz Rally Teamu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Basso, Giandomenico

Basso ovládl Bulharský shakedown

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud