CNG Seznam.cz Rally Team vybojoval v Krkonoších stupně vítězů

BPA, 10. srpna 2009, 10:25 Google+

Dalšího úspěchu v rámci Mistrovství České republiky sprintrally dosáhl CNG Seznam.cz Rally Team. Na Rally Krkonoše totiž zaznamenal v klasifikaci třídy S/2 další umístění na stupních vítězů, navíc obsadil výtečné páté místo absolutně. Dvojice Tomáš Enge – Michal Ernst s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG tak dokázala, že s autem poháněným stlačeným zemním plynem lze atakovat příčky nejvyšší i v podmínkách horkého letního dne, které zvýhodňují speciály specifikací S2000 či WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Posádka CNG Seznam.cz Rally Teamu vstoupila do soutěže skvělým čtvrtým časem absolutně, ke kterému postupně přidávala další vynikající dílčí výsledky. V závěru závodu se dvojice Tomáš Enge – Michal Ernst postarala o malé drama: v boji o pátou příčku absolutně sváděla napínavý duel s Martinem Semerádem, jenž pilotuje stejný vůz, ovšem poháněný benzínovým motorem. Z těsného souboje nakonec vyšla lépe posádka se závodním speciálem na alternativní palivo, v poslední rychlostní zkoušce totiž zajela druhý nejrychlejší čas, posunula se na páté místo celkově a zároveň pojistila bronzovou příčku ve své třídě.

O kvalitě výsledku hovoří i skutečnost, že před modrobílým Lancerem CNG na stlačený zemní plyn skončily pouze dva vozy specifikace WRC, v absolutním pořadí pak byla dvojice Enge – Ernst hodnocena jako druhé nejrychlejší Mistubishi celého startovního pole. Vynikající výkony speciálu Mitsubishi Lancer EVO IX CNG, kterých CNG Seznam.cz Rally Team dosáhl na zmoklé Třebíči i slunných Krkonoších jasně demonstrují možnosti vozu poháněného stlačeným zemním plynem.

Tomáš Enge: "Výsledek, kterého jsme dosáhli na Rally Krkonoše, je skvělý. Pro celý CNG Seznam.cz Rally Team je to odměna za úsilí ve vývoji našeho Mitsubishi Lancer EVO IX CNG. Během testu před závodem jsme totiž udělali další krok kupředu, auto opět o něco zrychlilo. V závěru rally jsme tvrdě bojovali o páté místo absolutně. Naštěstí poslední test vyhovoval mému jízdnímu stylu i našemu vozu na alternativní pohon, takže jsme pátou příčku nakonec vybojovali my. Trochu mě mrzí, že nám na této vložce uteklo vítězství o desetinu sekundy, ale celkově musím být spokojen. Všem jsme totiž opět dokázali, že s plynovým autem lze závodit s těmi nejlepšími."

Michal Ernst: "S konečným výsledkem jsem samozřejmě spokojen. Posádky, které skončily před námi, nebylo za daných podmínek možné porazit, z tohoto hlediska jsme na Rally Krkonoše dosáhli umístění vysoko nad očekávání. Po celý závod jsem zajížděli vynikající časy, příkladem může být poslední rychlostní zkouška. Před ní nás od pátého místa dělilo jen několik sekund, takže jsme to zkusili a vyšlo to. Výsledkem byl druhý čas v RZ, třetí místo ve skupině S/2 a páté místo absolutně."

Mistrovství ČR sprintrally pokračuje šestou soutěží ve dnech 4. až 5. září ve Vyškově.

VÝSLEDKY RALLY KRKONOŠE 2009

 1:      Valoušek/Hrůza      Mitsubishi Lancer EVO IX      28:49.3 min
 2.      Odložilík/Odložilík      Fiat Grande Punto S2000      + 12.8 s
 3.      Štěpánek/Omelka      Škoda Octavia WRC      + 13.2 s
 4.      Trněný/Pritzl      Škoda Fabia WRC      + 14.6 s
 5.      Enge/Ernst      Mitsubishi Lancer EVO IX CNG      + 32.5 s
 6.      Semerád/Ceplecha      Mitsubishi Lancer EVO IX      + 36.5 s
 7.      Pech/Uhel      Mitsubishi Lancer EVO IX      + 1:01.4 min
 8.      Semerád/Niemetz      Mitsubishi Lancer EVO IX      + 1:05.5 min

Vytisknout

Diskuze: CNG Seznam.cz Rally Team vybojoval v Krkonoších stupně vítězů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Barumka letos představí nejlepší startovní pole

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud