CNG Seznam.cz Rally Team míří do Vyškova

BPA, 3. září 2009, 16:07 Google+

Po výborných výsledcích v Třebíči a v Krkonoších proběhla u CNG Seznam.cz Rally Teamu příprava na další účinkování v českém rallysprintovém mistrovství. Posádka Tomáš Enge – Michal Ernst se totiž v sobotu 5. září zúčastní Rally Vyškov, kde hodlá zúročit dosavadní zkušenosti s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tomáš Enge ještě v úterý testoval na britské půdě okruhový prototyp Lola Aston Martin, ve středu už jej čekaly testy s plynovým Mitsubishi. Nedaleko Příbrami proto s techniky společnosti Charouz Racing System, která jako první v České republice připravuje soutěžní auto poháněné stlačeným zemním plynem, hledal další vylepšení podvozku modrobílého Lanceru. Přestože se při testování Lanceru CNG podařilo dosáhnout dalších pokroků, CNG Seznam.cz Rally Team ještě v pátek na Vyškovsku vyzkouší několik variant nastavení elektroniky motoru na alternativní palivo a provede doladění vozu před samotným startem rally.

Tomáš Enge

Tomáš Enge: "Rally Vyškov jsem jel již v roce 2003 s navigátorem Petrem Grossem, skončili jsme tam druzí. Pamatuji si, že jsem tenkrát do České republiky přiletěl v pátek večer z Ameriky a v sobotu ráno jsem už nastupoval na start závodu. Rozpis napsal Petr Gross tak, že si sedl do tréninkového auta Štěpána Vojtěcha a Michala Ernsta: řidič diktoval poznámky dvěma navigátorům současně. Nakonec jsem právě s posádkou Vojtěch - Ernst bojoval o vítězství, to mi tehdy uteklo o 2,1 vteřiny."

"Do Vyškova se moc těším, přál bych si hezké počasí. Po úspěšném vystoupení v Třebíči a v Krkonoších bych chtěl s naším Mitsubishi Lancer EVO IX CNG opět dosáhnout na pěkný výsledek a potrápit naše soupeře s benzínovými vozy."

Michal Ernst: "Na Rally Vyškov mám mnoho krásných vzpomínek. V roce 2001 jsem zde poprvé závodil se Štěpánem Vojtěchem, o dva roky později, kdy jsme společně slavili celkový titul v rallysprintech, jsme ve Vyškově svedli nádherný souboj právě s Tomášem. Na závod se samozřejmě těším, rychlostní zkoušky znám dobře a myslím si, že by mě jako navigátora nemělo nic překvapit."

Posádce Tomáš Enge – Michal Ernst s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG patří před startem Rally Vyškov třetí příčka v hodnocení skupiny S/2 i skupiny S, v absolutním pořadí jim náleží vynikající deváté místo.

Rally Vyškov startuje v sobotu 5. září ráno v 08:30 hodin, na soutěžní posádky čeká osm rychlostních zkoušek o celkové délce 77,44 kilometru. Vítěz soutěže pak vyjede na cílovou rampu v 17:00 hodin.

Vytisknout

Diskuze: CNG Seznam.cz Rally Team míří do Vyškova

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

WRC

Ozvěny od protinožců

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud