Vicemistr Milan Kneifel končit nehodlá

Josef Janoušek, 13. listopadu 2009, 09:08 Google+

Tituly vicemistra se může po nedávno skončeném rallyeovém šampionátu pyšnit zlínský automobilový závodník Milan Kneifel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Zkušený jezdec Pegas rally teamu dokázal ve „velkém“ mistráku uspět ve skupinách A, respektive A6, když se ztrátou deseti bodů pouze nestačil na šampiona Antonína Tlusťáka.

"Srovnávat se spolu nemůžeme. Největší rozdíl je především v zázemí a možnostech. Já jsem amatér, který těžce sháněl finance závod od závodu a za každý start byl nesmírně rád. Tonda, coby profík, měl skvělé zázemí a především vždy maximálně připravený vůz," vidí Kneifel největší rozdíly mezi prvními dvěma jezdci skupiny A. "Před sezonou se mi o podobném úspěchu, jakým titul vicemistra bezesporu je, ani nesnilo," dušuje se.

Milan Knejfel - Radim Strnad

Automobilový pilot ze Zlína se do velkého mistráku vrátil po třech letech. "Sprintové závody mě nenaplňují, mé jezdecké schopnosti dokážu lépe prodat ve dvoudenních kláních, kde se ukáže větší umění a komplexnost pilota," je přesvědčen Kneifel, jenž sezonu zahájil ve voze Suzuki Ignis S1600. "Třebaže nepatří mezi nejnovější, byl spolehlivý. Jen pro zajímavost, jako první v něm v minulosti závodil současný juniorský mistr světa Martin Prokop."

V každém závodě viděl cíl

Základem úspěchu byla pro Kneifela vyrovnanost výsledků. S výjimkou klání v Hustopečích totiž ve všech dojel druhý ve své skupině. "Závod v Hustopečích, kde jsem byl nakonec čtvrtý, považuji za nejméně povedený. Měli jsme technické problémy, k tomu se přidaly mé jezdecké chyby v podobě tří výletů mimo trať," přiznává sebekriticky majitel dvou titulů z roku 2003 (A5) a 2004 (A6).

Maximálně spokojen byl po srpnové Barum Czech rally. V obrovské jezdecké konkurenci dokázal ve skupině A dojet za Tlusťákem druhý, přičemž v absolutním pořadí bral 21. místo. "Jsem rád, že jsem se dokázal doma před svými kamarády a sponzory tak vytáhnout. Po závodě jsem byl maximálně spokojen," s odstupem času stále rád vzpomíná zlínský závodník.

Dopady ekonomické krize pocítil

Dopady ekonomické krize pocítil také Kenifel, jenž před sezonou přišel o jednoho z hlavních sponzorů. "Třebaže se nám nepodařilo za něj najít náhradu, ostatní partneři mě nenechali na holičkách a mohl jsem absolvovat úspěšný ročník," poděkoval všem na dálku závodník.

Během sezony Kneifel musel řešit rovněž změnu na postu spolujezdce. Po tříleté spolupráci se právě po tolik úspěšné Barumce rozešel s Radimem Strnadem. "Každý chtěl jít svou cestou. Rozchod proběhl v poklidu. Závěr sezony jsem tak absolvoval se zkušeným navigátorem Miroslavem Staňkem, se kterým jsem již v minulosti spolupracoval," upřesnil závodník, jenž v prosinci oslaví již 39. narozeniny.

Milan Knejfel - Petr Staněk

Příští rok se bude odvíjet od financí

Nad koncem závodní kariéry zdaleka ale neuvažuje. "Vůbec se necítím starý! Naopak věřím, že ještě několik sezon si budu moci plnit svůj závodní sen. Že se dá pilotovat i v pokročilejším věku, dokazují například Arazim, Peták, Tuček či Liška," vyjmenoval „veterán“ silnic.

Jakým směrem se ubírat příští ročník však Kneifel ještě neví. "Vše se bude odvíjet od financí. Například letos jsem ještě v polovině února nevěděl, jestli vůbec pojedu, natož v jakém voze. Udělám ale maximum, abych se příští sezonu mohl opět postavit na start rallyeových závodů," dodal odhodlaně Milan Kneifel.

Vytisknout

Diskuze: Vicemistr Milan Kneifel končit nehodlá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

prazsky rallysprint

Tradiční Tipcars Pražský rallysprint se hlásí již po patnácté

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud