Setkání mistrů2020 se uskuteční

Petr Eliáš, 13. prosince 2020, 13:40 Google+

Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy získalo všechna povolení k tomu, aby se prestižní akce uskutečnila.  

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Pořadatelé z Autodromu v Sosnové v posledních dnech velmi intenzivně pracovali na tom, aby tradice Setkání mistrů volantu pokračovala i v této sezoně. Probíhala jednání s Národní sportovní agenturou a na Ministerstvu zdravotnictví. Dnes padlo rozhodnutí, že se akce může uskutečnit. Devatenáctý ročník Global Assistance Setkání mistrů se uskuteční již o nadcházejícím víkendu, tedy v termínu pátek 18. a sobota 19. prosince 2020. Pořadatelé po dlouhém vyjednávání dostali výjimku ze zákazu hromadných akcí a při splnění Ministerstvem zdravotnictví stanovených hygienicko-protiepidemických podmínek mohou tento prestižní závod uskutečnit. Pořadatelé tímto děkují Ministerstvu zdravotnictví a jmenovitě MUDr. Jarmile Rážové a současně také Národní sportovní agentuře, konkrétně Milanu Hniličkovi. Výraznou měrou pomohl také Autoklub České republiky a JUDr. Jan Šťovíček.

Global Assistance Setkání mistrů se odehraje jako dvoudenní akce, kdy první den je věnován tréninkovým a seznamovacím jízdám a ve druhém dni, tedy v sobotu se bude na Autodromu v Sosnové závodit v paralelních jízdách, kdy budou proti sobě bojovat vždy dva vozy současně. Závodníci, kteří se chtějí Setkání mistrů zúčastnit mohou ještě během pondělí 14.12. poslat své přihlášky na autodrom. Při 19. Global Assistance Setkání mistrů se očekává účast domácí špičky z rally, autokrosu a rallycrossu.

V tuto chvíli je bohužel jasné, že vzhledem k přetrvávající nepříznivé situaci z hlediska koronaviru, bude 19. Global Assistance Setkání mistrů v tomto roce bohužel zapovězeno divákům a proběhne tedy jen před kamerami televizních štábů a objektivy fotoaparátů. Věříme, že diváci tuto nepříjemnost pochopí a ocení, že se celá akce může uskutečnit alespoň v tomto nouzovém režimu. Celá akce bude velmi striktně organizována a budou dodržovány přísné hygienické předpisy, aby se riziko nákazy snížilo na minimum. Bude tedy limitovaný počet účastníků závodu, doprovázejících členů týmů, ale například i novinářů. Detailní seznam opatření a seznam účastníků Global Assistance Setkání mistrů budou uveřejněny následně.

 

Organizační tým Global Assistance Racing Aréna

e-mail: press@autodrom.cz 

web: www.autodrom.cz 

 

Vytisknout

Diskuze: Setkání mistrů2020 se uskuteční

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Islas Canarias (POR)

Náročný závěr sezony

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud