Na Vsetíně přes sedmdesát soutěžních vozů

Tomáš Plachý, 26. října 2021, 18:41 Google+

RENTOR – PARTR Rally Vsetín, která startuje 30. října 2021, přivítá na startu očekávaná jména. Se startovním číslem 1 odstartuje už jistý vítěz Poháru 2+ 2021 Roman Odložilík, za ním vyrazí do závodu přes sedmdesát dvojic, včetně historiků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Čtvrteční odpoledne bude pomyslným začátkem vsetínského rallysprintu. Na Vsetín se začnou sjíždět soutěžní posádky, které čeká prezentace s vyzvednutím itineráře. Páteční dopoledne a část odpoledne bude věnován seznamovacích jízdám na třech známých úsecích (Hošťálková, Semetín a Jabloňová). Trénink pak volně přejde v technické přejímky v areálu Autosalonu Škoda - Samohýl motor ve Vsetíně. 

Pořadatelský tým Autoklubu Vsetín – město v AČR přijal k datu uzávěrky 75 přihlášek. Aktuálně eviduje omluvenky Jana Pilaře (po havárii na Rally Morava) a Aleše Jirátka (motor).

Jedenáct účastníků se zapsalo do Poháru 2+ (pro čtyřkolky), včetně většiny jezdců z čela průběžné klasifikaci tohoto seriálu. Už zmíněného Romana Odložilíka budou chtít v cestě za vítězstvím potrápit jezdci na Fabiích R5 / Rally2 (Miroslav Jakeš, Adam Březík, Dominik Stříteský), značku hyundai osedlají Martin Vlček a Petr Trnovec, s Fordem zabojuje Karel Trněný. Právě Martin Vlček, Adam Březík a Karel Trněný jsou adepty na zbylé stupně vítězů v Poháru 2+.

Do bojů o čelní příčky jistě zasáhnou i dva slovenství jezdci Jaroslav Melichárek (Ford Fiesta RS WRC) a Vladimír Hanuš (Hyundai i20 R5) v rámci Poháru pořadatele.

V Rallysprint Sérii je potvrzena neúčast Jana Dohnala, o to více potěšila přihláška Jaromíra Tarabuse. Ten už na Barumce ukázal za volantem Peugeotu 208 Rally4 svou rychlost, tentokrát budou patřit k jeho konkurentům Egon Smékal, David Štefan (všichni třída 5), nejrychlejší jezdci třídy 6 Petr Daniel, Martin Lehký, Petr Zedník, Michal Srb či vítěz třídy 9 na Rally Morava Filip Ocelka. Třída 6 bude s 17 vozy nejpočetněji zastoupena ve startovním poli (včetně devíti účastník Čermák a Hrachovec ADAM Cupu).

RENTOR – PARTR Rally Vsetín bude i posledním závodem letos nově vzniklého seriálu České Trofeje v RHA. Na startu se objeví deset vozů, mezi favority musíme jednoznačně zařadit piloty rychlých vozů Lada VFTS Martina Černého a Petra Němce.

Aktuálně  jsou na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz zveřejněna Zvláštní ustanovení a odkaz na oficiální přihlášku v licenčním systému AČR.  

Sledujte i naši facebookovou stránku Rally Vsetín.  

 

Vytisknout

Diskuze: Na Vsetíně přes sedmdesát soutěžních vozů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

Vsetín: Startovní listina se pomalu zaplňuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud